ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολή για το νέο λατομείο της ΑΓΕΤ

αναβολή-για-το-νέο-λατομείο-της-αγετ-851206

Η γνωμοδότηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκμετάλλευση νέου λατομείου ασβεστόλιθου για τις ανάγκες της ΑΓΕΤ Ηρακλής ήταν ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου.
Στην εισήγησή του ο αντινομάρχης Περιβάλλοντος Ν. Ντίτορας πρότεινε την αναβολή της συζήτησης του θέματος, έως ότου η τσιμεντοβιομηχανία δώσει «δείγματα καλής θέλησης» σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για επενδύσεις προστασίας του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου στην οποία συμμετέχει.
Το νομαρχιακό συμβούλιο συμφώνησε με την αναβολή του θέματος. Το νέο λατομείο που αιτήθηκε η ΑΓΕΤ να εκμεταλλευτεί βρίσκεται στη θέση «Γρασίδια» του δήμου Αλμυρού και είναι έκτασης 292.664 τετραγωνικών μέτρων.

Στο LIDL τοπικά προϊόντα
Στα ράφια του LIDL βρίσκονται πλέον, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με μεσολαβητή τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων.
Τα μήλα «Zagorin» καθώς και γάλα αλλά και δύο ειδών τυρί της ΕΒΟΛ πωλούνται στο κατάστημα του Βόλου, ενώ η συμφωνία μεταξύ της αλυσίδας επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών περιλαμβάνει προμήθεια όλων των καταστημάτων του LIDL πανελλαδικά.
Τη θετική εξέλιξη ανακοίνωσε στη διάρκεια του νομαρχιακού συμβουλίου, ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την πρωτοβουλία της Νομαρχίας να ιδρυθεί Γραφείο Υποστήριξης Τοπικών Προϊόντων.
Ο κ. Παπατόλιας… θυμήθηκε μάλιστα τη φράση που χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάν. Πρίντζος σε παλαιότερη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, όταν είχε πει: «Εάν καταφέρετε να βάλετε στο LIDL τοπικά προϊόντα, τότε θα σας προσκυνήσουμε…».
«Δεν ζητάμε να μας προσκυνήσετε, άλλωστε δεν συνάδει με την αισθητική και ιδεολογία μας. Ήρθε η ώρα όμως να αναγνωρίσετε τις προσπάθειες και τη συμβολή μας», είπε χθες ο κ. Παπατόλιας απευθυνόμενος στον κ. Πρίντζο.
Ο κ. Πρίντζος του απάντησε ότι σε αντίθεση με εκείνον που δεν «κυκλοφορεί πολύ», ο ίδιος περπατάει και προχθές στο LIDL ζήτησε ένα μπουκάλι γάλα ΕΒΟΛ και δεν υπήρχε…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου