ΤΟΠΙΚΑ

Η Λάρισα της Ευρώπης ξεκινά από το Βόλο παίζοντας σήμερα με την αγγλική Μπλάκμπερν

η-λάρισα-της-ευρώπης-ξεκινά-από-το-βόλο-851206

Εχοντας μόνο ένα παιχνίδι στα πόδια τους από το πρωτάθλημα (εκείνο της πρεμιέρας, στις αρχές Σεπτεμβρίου) και ύστερα από μεγάλη αγωνιστική απραξία (λόγω Εθνικής και εκλογών), πέντε ελληνικές ομάδες ρίχνονται, σήμερα, στη μάχη της πρόκρισης στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA και παράλληλα στο κυνήγι συγκομιδής βαθμών για να σταματήσει ο ελληνικός κατήφορος στη βαθμολογία της UEFA.
Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί, η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος έχουν μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης, ενώ πολύ δύσκολο θα ναι το έργο του Αρη, αλλά και Λάρισας που σήμερα παίζει στο Βόλο στο πρώτο ματς ΟΥΕΦΑ που φιλοξενεί το Πανθεσσαλικό.
Μετά το Ολυμπιακό τουρνουά του 2004, ο σημερινός αγώνας των Λαρισαίων με την Μπλάκμπερν θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Πανθεσσαλικό. Οι Βολιώτες θα έχουν μια «κλεμμένη» ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές γιορτές της Γηραιάς Ηπείρου. Για πρώτη φορά γήπεδο της Μαγνησίας θα φιλοξενήσει έναν τόσο υψηλού επιπέδου Πανευρωπαϊκό αγώνα ποδοσφαίρου…
Η αντίπαλος της Λάρισας, σήμερα στις 6 μ.μ. στο Πανθεσαλικό είναι η Αγγλική Μπλάκμπερν όπου έκανε διεθνή καριέρα ως ποδοσφαιριστής ο Γιώργος Δώνης. Κέρδισε τη συμμετοχή της στο UEFA από το Ιντερτότο, αφού απέκλεισε τη λιθουανική Βέτρα με δύο εύκολες (0-2, 4-0) νίκες. Επίσης έπαιξε σε προκριματικό γύρο (τον δεύτερο) και απέκλεισε τη φιλανδική Μίπα με δύο νίκες (0-1, 2-0). Πέρσι, η Μπλάκμπερν έφτασε μέχρι τους «32» της διοργάνωσης.
Πρόκειται για μια πολύ συγκροτημένη ομάδα, με στόχους. Οπλα της, η πειθαρχία και η προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή, του Ουαλού Μαρκ Χιουζ, μεγάλης δόξας του ποδοσφαίρου στη Βρετανία. Η Μπλάκμπερν έκανε μια μεγάλη μετεγγραφή το καλοκαίρι, καθώς απέκτησε τον Παραγουανό φορ της Μπάγερν, Ρόκε Σάντα Κρουζ. Είναι ασφαλώς το μεγάλο φαβορί απέναντι στη Λάρισα που στο Βόλο τον περασμένο Μάιο πήρε το κύπελλο και τώρα θέλει να δείξει ότι μπορεί να διακριθεί και στην Ευρώπη.
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ομάδα της Αρτμέντια από την Μπρατισλάβα, που στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τη Ζίλινα και τη Νίτρα.
Η Αρτμέντια πέρασε στον πρώτο γύρο ύστερα από δύο συναντήσεις, αφού απέκλεισε τη Ζίμπρου από την Μολδαβία με δύο ισοπαλίες, εκ των οποίων η δεύτερη (το 2-2 που της έδωσε το εισιτήριο πρόκρισης) με δραματικό τρόπο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και τη Μίκα απ την Αρμενία με μία ήττα και μία νίκη! Το πρώτο ματς είναι στην Μπρατισλάβα.
Δεν θα ναι εύκολο το έργο της ΑΕΚ απέναντι στην Ζάλτσμπουργκ. Η Ενωση ήταν άτυχη στην κλήρωση, γιατί η αυστριακή ομάδα μπορεί να μην είναι του μεγέθους της Σεβίλης, ωστόσο είναι ένας πλούσιος σύλλογος με ισχυρό χορηγό. Απ αυτή την ομάδα προέρχεται ο (δανεικός στον Παναθηναϊκό) Αντρέας Ιβανσιτς. Προπονητής είναι ο Τζιοβάνι Τραπατόνι χωρίς τον Λόταρ Ματέους πια, ο οποίος «τα σπασε» με τον Ιταλό και αποχώρησε.
Είναι η πρωταθλήτρια ομάδα της Αυστρίας και σαφώς τα προγνωστικά είναι 50/50, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως και η ΑΕΚ, έπαιξε στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αποκλείστηκε από τη Σαχτάρ του Νέρι Καστίγιο και του Μιρτσέα Λουτσέσκου μ ένα ανύπαρκτο πέναλτι κι αφού έβγαλε το λάδι (0-1, 3-1) στους Ουκρανούς. Οι Αυστριακοί στηρίζονται σε ορισμένους έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως ο Γερμανός Αλεξάντερ Τσίκλερ, ο παλιός φορ της Μπάγερν.
Δύσκολο θα ναι για τον Αρη το crash test με την Σαραγόσα. Παρά το γεγονός ότι η ισπανική ομάδα ξεκίνησε άσχημα (μία ήττα, μία ισοπαλία) στο Πρωτάθλημα, διαθέτει ένα από τα πιο ελκυστικά ρόστερ στη χώρα.
Φοβερά ονόματα που όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συνθέσουν ένα αξιοπρεπές σύνολο, όπως ο Αϊμάρ, ο Ντ Αλεσάντρο και ο άρτι αφιχθείς στην πόλη Βραζιλιάνος Ματουζάλεμ από τη Σαχτάρ.
Στην Σαραγόσα έπαιζαν οι δύο Μιλίτο απ την Αργεντινή, ο φορ και ο σέντερ μπακ. Ο ένας (ο φορ) έμεινε, ο άλλος (ο μπακ) μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα. Στη Σαραγόσα κατέληξε (έπειτα από ένα φοβερό επεισόδιο με τη Βιγιαρεάλ) και ο σέντερ μπακ της Β

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου