ΤΟΠΙΚΑ

Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου!

δέχομαι-απειλές-για-τη-ζωή-μου-158271
Ως απειλή ακόμη και κατά της ζωής του κατήγγειλε ο Διοικητής του ΓΝΒ Αρ. Ζαχαρόπουλος ότι εκλαμβάνει σκίτσο και το σχόλιο που περιλαμβάνεται σε αυτό, που κυκλοφόρησε μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου και το οποίο «χρεώνει» στο σωματείο εργαζομένων. Κραδαίνοντας το χαρτί με το σκίτσο ο κ. Ζαχαρόπουλος χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατήγγειλε ότι αποτελεί έμμεση απειλή κατά της ζωής του και προειδοποίησε ότι τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει τις αποκαλύψεις του.
Αργά το απόγευμα ο κ. Ζαχαρόπουλος, μιλώντας στο απογευματινό δελτίο της TRT, αποκάλυψε ότι του εστάλη και απειλητικό μήνυμα στο κινητό στο οποίο αναγράφεται «πρώτα θα σε ακρωτηριάσουμε και μετά θα πεθάνεις»!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή
Οι «αποκαλύψεις του» χθες, εκτός από τις έμμεσες και άμεσες απειλές κατά της ζωής του, αφορούσαν σε παράτυπες μετατάξεις στο Νοσοκομείο Βόλου με τη «βούλα» του σωματείου, συγκάλυψη γιατρών που δεν αποδέχονται να κάνουν εφημερίες και νομή χώρων του Νοσοκομείου με στόχο το κέρδος, όπως τόνισε ο Διοικητής κατηγορώντας ότι το σωματείο εργαζομένων λειτουργεί ως το «μεγάλο αφεντικό».
Ο κ. Ζαχαρόπουλος παρουσίασε αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου για μετατάξεις την περίοδο 2003-2008 που «βγάζουν μάτι», αφού υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης έχουν αναρριχηθεί σε θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων και μάλιστα στο Λογιστήριο και όχι μόνο.
Οι επίμαχες μετατάξεις είναι 12 σε σύνολο 14 που έγιναν το συγκεκριμένο διάστημα και οι οποίες δεν μπορούν να αναιρεθούν πλέον.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις υπαλλήλων που από τραπεζοκόμοι, φύλακες, θυρωροί και πλύντριες αναβαθμίστηκαν στα τμήματα διοικητικού και λογιστικού, στην Αποθήκη, στο τμήμα εισπρακτόρων, ενώ σε άλλη περίπτωση υπάλληλος που δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών από την κατηγορία Δ.Ε. βοηθού ηλεκτρολόγου, μετετάγη στην ΤΕ Πληροφορικής.
«Με τέτοιες μετατάξεις που γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου μέσω της εκπροσώπησής του στο υπηρεσιακό συμβούλιο είναι δυνατόν να μην υπάρχουν εξαρτήσεις των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που δια βοής ζητούν την αποπομπή μου από το Νοσοκομείο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαρόπουλος.
Πυρά… κατά σωματείου
Ο κ. Ζαχαρόπουλος έκανε λόγο για απίστευτους «μηχανισμούς εξουσίας» αναφερόμενος ονομαστικά στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Φούλη Τσιώμου, η οποία -όπως τόνισε- ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου είναι και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δηλαδή όπως ανέφερε ο ίδιος σε σύγκρουση καθηκόντων, ως μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που ανεβάζει εισηγήσεις και αναρωτήθηκε πώς συμμετέχει σε παράνομες αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που θα κριθούν στο Δ.Σ. του Ιδρύματος.
«Η πραγματική ισχύς δεν είναι στην ψήφο, αλλά βασίζεται και εδράζεται στην τρομοκράτηση των θεσμικών οργάνων και διοικήσεων, διαχρονικά και το μήνυμα έχει αποδέκτες τους εργαζόμενους, ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό» υπογράμμισε ο Διοικητής και επανέλαβε ότι τα θεσμικά όργανα, όπως το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, λειτουργούν ως σκιώδης Διοίκηση και χώρος συναλλαγής, με εξαρτήσεις εργαζομένων από τους ισόβιους όπως είπε συνδικαλιστές και για ένα νομικό κενό, που έχει εκκολάψει τερατογενέσεις».
Ο κ. Ζαχαρόπουλος κατήγγειλε επίσης ότι το σωματείο λειτουργεί ως το μεγάλο αφεντικό του Νοσοκομείου, επανέλαβε τα ερωτήματά του για το ποιος νέμεται την αξιοποίηση του ελαιοπερίβολου που έχει αγοραστεί από το σωματείο και συνεχίζοντας επεσήμανε: «Αυτές οι εξαρτήσεις έχουν προεκτάσεις και εκτός των τειχών του Νοσοκομείου με κοινωνικοπολιτική διάσταση. Εάν οι μηχανισμοί στο ίδρυμα στρατολογούν εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν μια «πραμάτεια» των «κεφαλοκυνηγών» με αποδέκτες όπως τα πολιτικά γραφεία και οι δημοτικές παρατάξεις και όπου τελικά υπάρχει ανάγκη και προσδοκία ψήφων».
«Συγκάλυψη στοιχείων…»
Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου για αλλοίωση και συγκάλυψη στοιχείων, δίνοντας στη δημοσιότητα τη λογοδοσία των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου στις 24 Σεπτεμβρίου 2012, στη βάρδια 15.00 – 23.00. Σύμφωνα με τα έγγραφα που ενεχυρίασε ο κ. Ζαχαρόπουλος, ένας 44χρονος αντιμετώπισε σοβαρό οφθαλμολογικό πρόβλημα. Στο πρόγραμμα εφημεριών όπως καταγράφεται δεν υπήρχε εφημερεύων οφθαλμίατρος, κλήθηκε τηλεφωνικά ο ειδικός γιατρός που δεν απάντησε, ενώ ένας επικουρικός αρνήθηκε να πάει να εξετάσει το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν υπάρχει εφημερία ούτε καν ετοιμότητας και ο ασθενής διεκομίσθη τελικά στη Λάρισα.
Η λογοδοσία πήγε στο γραφείο της διευθύνουσας για αναπαραγωγή και παραπομπή στη Διοίκηση, αλλά στην πορεία όπως φαίνεται και από τα επόμενα έγγραφα… αλλοιώθηκε από συγκεκριμένο νοσηλευτή που είναι και συνδικαλιστής στο σωματείο, καθώς απαλείφτηκε όλο το κομμάτι που απέδιδε ευθύνες στους οφθαλμίατρους που αρνήθηκαν να μεταβούν στο ΓΝΒ για να εξετάσουν το περιστατικό. «Νοσηλευτές συγκαλύπτουν τις ευθύνες γιατρών, για να βρεθεί εκτεθειμένος ο Διοικητής, να του φορτώσουν με το ζόρι κανένα θάνατο, μπας και απαλλαγούμε από την ενοχλητική του παρουσία» κατήγγειλε ο κ. Ζαχαρόπουλος.
Τέλος ο κ. Ζαχαρόπουλος κατήγγειλε τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και νυν αντιπρόεδρο Λ. Αναστασίου για δύο συμβάσεις που υπογράφηκαν η πρώτη το 2005 και η άλλη το 2010 για την εγκατάσταση αυτόματων μηχανημάτων παρασκευής ροφημάτων, αναψυκτικών και νερών, έναντι 3.600 € και 5.000 € αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το Διοικητή ουσιαστικά από τους όρους της σύμβασης αποδεικνύεται ότι ο Σύλλογος λειτουργούσε ως το απόλυτο αφεντικό του Νοσοκομείου, αφού έκανε χρήση και νομή των χώρων του και αποκάλυψε ότι με παρέμβασή του σταμάτησε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού… για τη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου