ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν φροντιστήριο σε απόρους

δωρεάν-φροντιστήριο-σε-απόρους-158788

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, που αξίζει να βρει μιμητές, πήρε Βολιώτης εκπαιδευτικός ιδιωτικού φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης στην πόλη. Με αίτησή του προς την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου κοινοποίησε την πρόθεσή του να δεχθεί στις τάξεις του φροντιστηρίου του δέκα άπορους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι θα μπορούν να διδαχθούν όλα τα μαθήματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν.

Μόνη προϋπόθεση για να πάρει σάρκα και οστά η παραπάνω πρωτοβουλία είναι οι μαθητές να έχουν μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από 17 και επιπλέον οι μαθητές να ανήκουν σε οικογένειες που είναι καταγεγραμμένες στις λίστες απόρων που διατηρεί η Διεύθυνση Πρόνοιας.

Ο Δήμος Βόλου δεν δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του φροντιστή, ευελπιστώντας ότι η παραπάνω πρωτοβουλία θα βρει και άλλους μιμητές από συναδέλφους του φροντιστές για την κάλυψη των αναγκών και άλλων οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τα μαθήματα των παιδιών τους που θέλουν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Την ίδια στιγμή στο Δήμο Βόλου περιμένουν από τους φροντιστές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που για δεύτερη συνεχή χρονιά θα ανταποκριθούν, να διδάξουν σε αίθουσες του κτηρίου Στρεφτάρη μαθητές που είναι άποροι και που έχουν ανάγκη για πρόσθετη διδακτική υποστήριξη. Ένα μέτρο που λειτούργησε αρκετά αποτελεσματικά την περασμένη σχολική χρονιά.

Εξάλλου στο κτήριο Στρεφτάρη συνεχίζει να λειτουργεί για δεύτερη χρονιά η ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη από ειδικούς (ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς) σε όσους έχουν ανάγκη ανάλογη υποστήριξη, προκειμένου να ξεπεράσουν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας. Πέρυσι στους παραπάνω ειδικούς απευθύνθηκαν περίπου 25 άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε μία σειρά από συνεδρίες όπου τους παρασχέθηκαν δωρεάν υπηρεσίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου