ΤΟΠΙΚΑ

«Κέντρο πελατειακών σχέσεων» το Κ.Υ Αλμυρού

κέντρο-πελατειακών-σχέσεων-το-κ-υ-αλ-158850

Πελατειακές σχέσεις μεταξύ ιατρικού προσωπικού και ασφαλισμένων στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού κατήγγειλε χθες ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, παρουσιάζοντας μία σειρά από στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ένας τουλάχιστον γιατρός του Κέντρου Υγείας ελέγχεται για παράβαση καθήκοντος και απιστία κατά της υπηρεσίας του, αφού ενώ φέρεται ότι δεν εξέτασε κανέναν ασθενή από τα στοιχεία της Γραμματείας του Κ. Υγείας αποδεικνύεται ότι είχαν εξεταστεί 112 ασθενείς.

Τις αποκαλύψεις για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού τις έκανε ο κ. Ζαχαρόπουλος προκειμένου όπως είπε να καταδειχτούν όσοι τον καταγγέλλουν στην τοπική κοινωνία και ζητούν την απομάκρυνσή του, ενώ επίσης έκανε ειδική αναφορά στο αγροτικό ιατρείο της Βρύναινας όπου πρόσφατα τοποθετήθηκε δορυφορική κεραία προκειμένου να ξεκινήσει και εκεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κατήγγειλε ότι και στην περίπτωση της Βρύναινας είχε «στηθεί» παραμάγαζο γιατρών, αφού όπως επεσήμανε από τον Ιούνιο του 2009 ο γιατρός που ήταν στην περιοχή επέλεξε να διαμένει στον Αλμυρό, επικαλούμενος ότι οι συνθήκες διαβίωσης στην οικία που του είχε παραχωρηθεί δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί αποδείχτηκαν αβάσιμοι και ότι τόσο το κτήριο που στεγάζεται το ιατρείο, όσο και το σπίτι για τον γιατρό, είναι σε άριστη κατάσταση και ότι ουσιαστικά όλα είχαν αφετηρία… στο πελατολόγιο της περιοχής, αφού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση επισκέψεων με γιατρούς να εξετάζουν τους ασθενείς έναντι αμοιβής.

Το όλο θέμα σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρόπουλο αποκαλύφθηκε μετά από την επώνυμη καταγγελία κατοίκου της περιοχής που αναφερόταν στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του δημοτικού διαμερίσματος της Βρύναινας, αλλά και στην «εξάρτηση» που είχε αναπτυχθεί με διάφορους γιατρούς.

Ο Διοικητής του ΓΝΒ με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα έκανε ειδική μνεία στον τότε Υπουργό Υγείας Γιώργο Σούρλα, που το 1992 φρόντισε όπως είπε να εξασφαλίσει αυτό το οίκημα για να λειτουργήσει αγροτικό ιατρείο στη Βρύναινα και μάλιστα έναντι πολύ μικρού τιμήματος για την Πολιτεία.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου