ΤΟΠΙΚΑ

Η Π. Ντελεδήμου για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

η-π-ντελεδήμου-για-τις-εξελίξεις-στο-πα-851206

Η Πετρούλα Ντελεδήμου έκανε την ακόλουθη δήλωση στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ:
«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα του Κινήματος. Αυτή την απαίτηση έχουν από όλους μας τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα εκατομμύρια των πολιτών που εμπιστεύθηκαν το Κίνημά μας, το Πρόγραμμά μας και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.
Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μία προσεκτική αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, με ουσιαστικό διάλογο και μακριά από προσπάθειες εντυπωσιασμού.
Οφείλουμε να δούμε γιατί δεν μας εμπιστεύθηκαν όσοι πολίτες περιμέναμε, ώστε να είμαστε σε θέση σήμερα να κυβερνήσουμε την Ελλάδα.
Οφείλουμε να προσεγγίσουμε ξανά τη νέα γενιά, η οποία μας άσκησε σαφή κριτική, στρεφόμενη προς πιο αριστερά κόμματα. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να έχουν πρωταγωνιστική θέση στο διάλογο αυτό.
Και πάνω απ’ όλα, οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι και να αποφεύγουμε παρορμητικές και ασυλλόγιστες κινήσεις και πρακτικές.
Για το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν φταίει μόνο ένας – κάθε ένας από εμάς έχει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Ιδιαιτέρως στη Μαγνησία, πρέπει να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και, ενώ είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να νικήσουμε, μείναμε επτά ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία.
Ειδικά όλοι εμείς, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε και να σεβόμαστε τα θεσμικά όργανα του Κινήματος και τη λειτουργία τους. Καθένας πολιτεύεται με τον τρόπο που κρίνει ορθότερο – και κρίνεται γι’ αυτό. Καλό είναι όμως να διαφυλάξουμε όλοι και την αξιοπιστία και τη συνέχεια των λόγων και των έργων μας πριν και μετά από τις εκλογές. Ο ρόλος μας είναι μία δυναμική και εποικοδομητική αντιπολίτευση προς τη Νέα Δημοκρατία, και όχι να αντιπολιτευόμαστε τον εαυτό μας και να γεμίζουμε τις στήλες των παραπολιτικών. Αυτή την εντολή έχουμε από τους πολίτες και πρέπει να την σεβαστούμε, ώστε πολύ σύντομα να λάβουμε από αυτούς την εντολή να κυβερνήσουμε τη χώρα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου