ΤΟΠΙΚΑ

Αποστάσεις από Ζήση – Παπατόλια

αποστάσεις-από-ζήση-παπατόλια-851206

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις στήριξης υπέρ Βενιζέλου που έκαναν χθες η βουλευτής κ. Ροδούλα Ζήση και ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας παίρνει η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, γεγονός που απεικονίζει πλέον και τοπικά τη “μάχη χαρακωμάτων” που εξελίσσεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ μετά την οδυνηρή ήττα της προηγούμενης Κυριακής και το θέμα διαδοχής που άνοιξε από το ίδιο βράδυ.
Μετά από συνεδρίαση της εννιαμελούς Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας ομόφωνα εγκρίθηκε ανακοίνωση με την οποία το νομαρχιακό όργανο, εμμέσως πλην σαφώς, αφήνει αιχμές για τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και το Νομάρχη Μαγνησίας ότι “έσπευσαν να πάρουν θέση στο κάδρο για να εξυπηρετήσουν αργότερα προσωπικές στρατηγικές”.
Παράλληλα σε μία έκκληση ενότητας με επίκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και των πρωτοβουλιών που ανέλαβε να ανοίξει τις διαδικασίες στο κόμμα, υπογραμμίζεται “ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται και δεν χωρίζεται σε τιμάρια’’.
“Είναι γεγονός ότι το Κίνημά μας αυτές τις ημέρες ζει ιστορικές στιγμές, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Συντονιστής της Ν.Ε Γιώργος Φώτης, μετά τη συνεδρίαση της εννιαμελούς. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του. Δεν μπόρεσε να επωφεληθεί απ’ την διογκωμένη δυσαρέσκεια προς μια ανίκανη κυβέρνηση και να πείσει ότι μπορεί καλύτερα.
Είδε τα ποσοστά του να μειώνονται με μεγάλη διαρροή ψήφων προς την αριστερά, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Είναι μια ήττα με δομικά χαρακτηριστικά, που έχουν να κάνουν με κρίση στην ταυτότητά του και στον προσανατολισμό του.
Ο Πρόεδρός μας, ο Γιώργος Παπανδρέου, πήρε μια γενναία απόφαση να ανοίξει τον διάλογο, θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του Κινήματός μας.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Οι πολίτες στο σύνολό τους περιμένουν από εμάς υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Συντεταγμένα, μέσα απ’ τα θεσμοθετημένα όργανά μας, πρέπει να γίνει άμεσα ένας εξαντλητικός και με ένταση διάλογος, με πολιτικά όμως χαρακτηριστικά, για το τι θέλουμε, πού πάμε και με ποιους θα τα υλοποιήσουμε.
Τότε και μόνον τότε όλοι μας έχουμε υποχρέωση να πάρουμε ξεκάθαρη θέση για το ποιος θα ηγηθεί να υλοποιήσει αυτά που όλοι μαζί συμφωνήσαμε.
Μακριά από εμάς η ‘’πασαρέλα’’ προτιμήσεων προς τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο χωρίς πολιτικό πλαίσιο.
Μακριά από εμάς η αγωνία να πάρουμε μια θέση στο ‘’κάδρο’’ για να εξυπηρετήσουμε αργότερα προσωπικές στρατηγικές.
Μακριά από εμάς διαδικασίες έξω απ’ τα θεσμοθετημένα όργανα του Κινήματός μας.
Μακριά από εμάς οι προσωπικές επιθέσεις.
Έχουμε διδάξει στο παρελθόν σε όλο το πολιτικό μας σύστημα τι σημαίνει δημοκρατική και ανοιχτή λειτουργία κομμάτων. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
Όλοι μαζί θα διαφυλάξουμε την ενότητά μας και θα παλέψουμε για ένα δυνατό, σύγχρονο και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ.
Η παρακαταθήκη που μας άφησε ο ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου είναι βαριά και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.
‘’Το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται και δεν χωρίζεται σε τιμάρια’’.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου