ΤΟΠΙΚΑ

Αρνούνται να πάνε στα σχολεία!!!

αρνούνται-να-πάνε-στα-σχολεία-851206

Πριν λίγες ημέρες αγωνιούσαν για την τοποθέτησή τους σε σχολεία. Τώρα αρνούνται να μεταβούν στις σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί και δεν είναι αλλού από τη νησιωτική Μαγνησία…

Σε «παρακάλια» έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε μια προσπάθεια να πείσουν αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να ξεκινήσουν μαθήματα σε σχολεία των Β. Σποράδων, οι οποίοι προβάλουν προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους για τη μη παρουσία τους στα σχολεία των νησιών.
Προς το παρόν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κρατούν στάση αναμονής για λίγες ημέρες, όπως έχουν ξεκαθαρίσει. Εάν τα προβλήματα που δημιουργεί η άρνηση εκπαιδευτικών για εργασία συνεχιστούν, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η εφαρμογή του Νόμου, που προβλέπει εξαίρεση εκπαιδευτικών που αρνούνται υπηρεσία από τους πίνακες για το τρέχον σχολικό έτος.
Ενδεικτική της κατάστασης που έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η χθεσινή άρνηση έξι αναπληρωτών, οι οποίοι κλήθηκαν από τον αντίστοιχο πίνακα να καλύψουν κενά στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής Σκιάθου και Σκοπέλου.
Ο διευθυντής Π.Ε. Κώστας Ζίκος έδωσε στους εκπαιδευτικούς τριήμερη προθεσμία να ξανασκεφτούν την απόφασή τους και να απαντήσουν.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η προϋπηρεσία στις Β. Σποράδες, που εντάσσεται στις «δυσπρόσιτες περιοχές» έχει διπλό όφελος για τους εκπαιδευτικούς, δεδομένου ότι ο χρόνος υπολογίζεται στο διπλάσιο, ενώ καταβάλλονται και ειδικά επιδόματα.
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η ίδια», δήλωσε εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Ζίκος και χαρακτήρισε αδιανόητη την άρνηση εκπαιδευτικών να υπηρετήσουν σε σχολικές μονάδες, στις οποίες καλούνται να παρουσιαστούν.

Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών
Εξάλλου την πρώτη συνάντηση της σχολικής χρονιάς με τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα του κλάδου, πραγματοποιεί η ΠΑΣΚ Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας.
Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας επισημαίνει σε ανακοίνωση την αναστάτωση που επικρατεί στα δημόσια Νηπιαγωγεία «εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, στα οποία αφενός εφαρμόζει την υποχρεωτική εκπαίδευση χωρίς υποδομές, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροί μαθητές να μένουν έξω από τα δημόσια Νηπιαγωγεία, αφετέρου καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών».
Καλεί τους νηπιαγωγούς της Μαγνησίας να μην αποδεχθούν την καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, όπως σημειώνει, παρέχει γι’ αυτό πλήρη κάλυψη αύξησης του ωραρίου τους από τη διοίκηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου