ΤΟΠΙΚΑ

Ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά τους

ρούχα-και-παπούτσια-για-τα-παιδιά-τους-160853
Σαφής είναι η αυξητική τάση των χιλίων και πλέον απόρων που απευθύνονται στον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Μητρόπολης, στην οδό Γλάδστωνος, ζητώντας από την «Διακονία» διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, κατά μέσο όρο 15 – 45 ετών, άνεργοι, άποροι, μετανάστες, γυναίκες που σηκώνουν στις πλάτες τους τα οικογενειακά βάρη, απευθύνονται με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς στην συγκεκριμένη δομή της τοπικής Εκκλησίας, ζητώντας διάφορα είδη, όπως ρούχα και παπούτσια για τους ίδιους και τα παιδιά τους, χαλιά αλλά και κλινοσκεπάσματα, προκειμένου να ζεσταθούν στην διάρκεια του χειμώνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Η «Διακονία» της τοπικής Εκκλησίας λειτουργεί ακατάπαυστα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της συγκεκριμένης δομής και του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας «υπάρχει αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που ζητούν την βοήθειά μας, προκειμένου να προμηθευτούν ενδύματα για όλες τις ηλικίες, βρεφικά, παιδικά, εφηβικά, ενώ υπάρχει αύξηση προσφοράς σε μεταχειρισμένα παπούτσια, τα οποία προτιμά ιδιαιτέρως ο κόσμος».

Άνθρωποι που μέχρι πρότινος δίσταζαν να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε οικονομική βάση, αρχίζουν σταδιακά να ζητούν βοήθεια. «Τους δεχόμαστε, τους εξυπηρετούμε και αν υπάρχουν κι άλλες ανάγκες, τους καθοδηγούμε προς ποια κατεύθυνση να απευθυνθούν», αναφέρει ο π. Θεόδωρος, ο οποίος προσθέτει ότι «έχουμε ανοιχτεί σε πολλές κοινωνικές ομάδες, που ζητούν χρήματα, τρόφιμα, γάλα και βεβαίως ρούχα». Δεκάδες συμπολίτες ζητούν παράλληλα χρήματα για να εξοφλήσουν το τιμολόγιο της ΔΕΗ, ή του νερού, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Οι εθελοντές της Διακονίας προσφέρουν πολύτιμο έργο και σύμφωνα με την επισήμανση του π. Θεόδωρου «ζητούμε κι άλλους εθελοντές, προκειμένου να αυξήσουμε, εάν είναι δυνατόν, το ωράριο λειτουργίας της Διακονίας, διότι δεν βοηθούμε μόνο ιδιώτες ή οικογένειες. Βοηθούμε και τις φυλακές και τα κρατητήρια, που έχουν αυξημένο αριθμό κρατουμένων, και Συλλόγους και τις Ασπρες Πεταλούδες, και το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, και το Ορφανοτροφείο και το Νοσοκομείο, πολλές φορές. Βλέπουμε πλέον, προσθέτει ο ίδιος, ότι και υπηρεσίες αρχίζουν να ζητούν από μας βοήθεια και στήριξη, από τα είδη που έχουμε».

Πολλές οικογένειες ζητούν διάφορα είδη, ακόμη και γάλα για τα παιδιά τους, αναζητώντας την βοήθεια της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις διαρκώς αυξανόμενες καθημερινές τους ανάγκες. Οι άποροι μπορούν να προμηθεύονται διάφορα είδη κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 10-12 το πρωί, προσκομίζοντας έγγραφο από την ενορία τους, το οποίο βεβαιώνει την οικονομική τους κατάσταση. Η γενική φιλοσοφία της τοπικής Εκκλησίας έχει πάντα ως επίκεντρο την βοήθεια όσων έχουν ανάγκη, προκειμένου να καλυφθούν στο βαθμό του δυνατού, τα αγωνιώδη αιτήματα των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου