ΤΟΠΙΚΑ

Φαγητό για εκατοντάδες απόρους της Μαγνησίας

φαγητό-για-εκατοντάδες-απόρους-της-μα-160893

Περισσότεροι από 160 άποροι σιτίζονται σε καθημερινή βάση από τα Σπίτια Γαλήνης Αλμυρού, Νέας Αγχιάλου, Ευξεινούπολης και Σούρπης, τα οποία ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι, μετά την καθιερωμένη καλοκαιρινή παύση. H οικονομική κρίση έχει αγγίξει πλέον και την περιφέρεια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των αναξιοπαθούντων που στρέφονται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας, για το νέο Εκκλησιαστικό έτος, των Σπιτιών Γαλήνης Αλμυρού, Ευξεινουπόλεως, Σούρπης και Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε προχθές, με ειδική εκδήλωση στον Αλμυρό, παρουσία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, των υπευθύνων κληρικών και 180 εθελοντριών κυριών.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε στις εθελόντριες γυναίκες, εξαίροντας, την εθελοντική τους προσφορά. Επεσήμανε ότι «ο εθελοντισμός λειτουργεί υποδειγματικά στην Εκκλησία, γιατί ακριβώς είμαστε η Εκκλησία του Χριστού. Και ξέρουμε πολύ καλά το Ευαγγέλιο και τί ο Χριστός ζητάει από εμάς. Όση καλή διάθεση και να έχει ο Επίσκοπος, τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, όσο καλούς κληρικούς κι αν έχει δίπλα του, εάν εσείς δεν ακολουθήσετε και αν εσείς δεν πείτε το «ναι» δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Χάρη σε εσάς, σημείωσε, μπορούμε να ελπίζουμε, γιατί εσείς είστε που εκφράζετε με το έργο σας την πίστη μας».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας σε καιρούς κρίσης, σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα η Εκκλησία κάνει αυτό που πρέπει. Έτσι γινόταν πάντοτε, απλώς κάποιοι δεν ήθελαν να το δουν». Τελειώνοντας τόνισε την ανάγκη ενότητας στην κοινωνία μας, σε όλα τα επίπεδα και ευχαρίστησε τους υπευθύνους κληρικούς για τον συντονισμό και την πρόοδο του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου εκάστης ενορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου