ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για το μπάζωμα στις Νηές

εισαγγελέας-για-το-μπάζωμα-στις-νηές-851206

Στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προχώρησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης μετά τα δημοσιεύματα που αναφερόταν σε καταγγελία που έγινε στη Νομαρχία Μαγνησίας, που αναφερόταν σε μπάζωμα του υγροβιότοπου στις Νηές.
Ο κ. Ζήσης παράλληλα θα ζητήσει και την ενδελεχή έρευνα για μπαζώματα που έχουν σημειωθεί σε όλους τους χείμαρρους, ρέματα και υγροβιότοπους στη Μαγνησία, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες. Επίσης θα ζητήσει να προσκομιστούν στοιχεία από τη Νομαρχία Μαγνησίας, από μπάζωμα ευαίσθητων περιοχών στο νομό.
Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες τόνοι οικοδομικών υλικών και χωμάτων ξεφορτώθηκαν παράνομα στον υγροβιότοπο της Σούρπης, στην περιοχή «Νηές».
Η Νομαρχία δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία για τη μεταφορά και εκφόρτωση μπαζών και μετά από κινητοποίηση εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του φορτηγού. Ο φάκελος της υπόθεσης και τα στοιχεία του θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης.
Το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο. Αντίθετα αντίστοιχες αυθαίρετες ενέργειες, που απειλούν περιοχές με πλημμυρικά φαινόμενα και υποβαθμίζουν το περιβάλλον απασχολούν πολύ συχνά τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας.
Γι’ αυτό το λόγο τις αμέσως επόμενες ημέρες ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας θα συγκαλέσει σύσκεψη με στόχο τη λήψη μέτρων απέναντι στην επιχωμάτωση ρεμάτων και χειμάρρων σε όλο το νομό.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετά τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη, η υπόθεση θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί από τον ιδιώτη να προχωρήσει άμεσα σε άρση της επιχωμάτωσης με δικά του έξοδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου