ΤΟΠΙΚΑ

Zωή σκέτο… ποδήλατο ο Βόλος για τα ΑΜΕΑ

zωή-σκέτο-ποδήλατο-ο-βόλος-για-τα-αμεα-851206

Στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας Βόλου και το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ σήμερα, στις 11.00 το πρωί, στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιήσει βιωματικό δρώμενο, όπου θα λάβουν μέρος αρτιμελή άτομα, τα οποία θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν σε μια μικρή διαδρομή πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αφού ολοκληρώσουν τη διαδρομή θα μιλήσουν για τυχόν δυσκολίες που συνάντησαν.
Η εκδήλωση έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης σε θέματα που αφορούν ΑμεΑ και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη μετακίνηση τους στο δρόμο.
Να σημειωθεί ότι ο ΔΟΥΚ σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου έχει εκπονήσει σχέδιο για τη προσπέλαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες σε καθορισμένες διαδρομές που καλύπτουν όλη την πόλη.
Το Σχέδιο προβλέπει την εκτέλεση έργων διαμόρφωσης της πρόσβασης σε πεζοδρόμια, δρόμους και διαβάσεις, ώστε άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια να μπορούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια να μετακινηθούν για τη ψυχαγωγία τους, τις αγορές τους και κάθε άλλη κοινωνική δραστηριότητα.

Χθες εξάλλου λιλιπούτειοι των παιδικών σταθμών του Δήμου Βόλου, παρουσία του προέδρου του ΟΚΠΔΒ κ. Παντελή Πελεκάνου, της αντιδημάρχου κ. Έφης Καραγιάννη και του προέδρου της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων κ. Χαρ. Σκυργιάννη, ζωγράφισαν στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου την πόλη, όπως την ονειρεύονται, χωρίς Αυτοκίνητα και ρύπους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου