ΤΟΠΙΚΑ

Κάτω από 20% το πηγαίο νερό στο Βόλο

κάτω-από-20-το-πηγαίο-νερό-στο-βόλο-851206

Υπερβάσεις στις παραμετρικές τιμές των χλωριόντων στο πόσιμο νερό καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στο δίκτυο της ύδρευσης, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν από τη ΔΕΥΑΜΒ.
Το φαινόμενο της ραγδαίας πτώσης και μειωμένης απόδοσης των πηγών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως επισημαίνεται από τη ΔΕΥΑΜΒ, είναι αναμενόμενο, προκαλεί ωστόσο αύξηση των χλωριόντων καθώς το μείγμα πηγαίου νερού και γεωτρήσεων είναι πλέον δυσανάλογο.
Ειδικότερα το πηγαίο νερό στο μείγμα περιορίζεται πλέον σε ποσοστό 20% από 30% που ήταν τον προηγούμενο μήνα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφεται υπέρβαση στις τιμές των χλωριόντων σε όλο το δίκτυο.
Ειδικότερα σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν και τις οποίες η ΔΕΥΑΜΒ δημοσιοποιεί για την έγκυρη ενημέρωση των καταναλωτών, τα χλωριόντα ( με ανώτατο όριο τα 250mg/l) μετρήθηκαν στα 265- 397 mg/l.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ η παραγωγή νερού κινείται στα 46.000 m3 (με μόνο 9.000 m3 πηγαίου νερού), ενώ και η ζήτηση (κατανάλωση) κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα.
Σημειώνεται ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι η κατανάλωση δεν ξεπερνούσε τα 45.000 m3.
Η ΔΕΥΑΜΒ σε καθημερινή βάση θα συνεχίσει τις μετρήσεις, ώστε να ελέγχεται η ποιότητα του νερού και να ενημερώνονται υπεύθυνα οι πολίτες, ενώ σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα για την περιεκτικότητα νατρίου.
Mε αφορμή τις μετρήσεις αυτές και τις υπερβάσεις που παρατηρούνται στα χλωριόντα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης για μία ακόμη φορά συνέστησε στις υπηρεσίες αυξημένη προσοχή και εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε όταν διαπιστώνεται υπέρβαση στα καθορισμένα όρια να υπάρχει ενημέρωση των καταναλωτών.
«Αυτό που προέχει για εμάς είναι η εξασφάλιση άριστης ποιότητας νερού για όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα, υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ο κ. Αλ. Βούλγαρης, γι’ αυτό και έχουμε δρομολογήσει μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν περαιτέρω το μίγμα του πόσιμου νερού. Η ΔΕΥΑΜΒ καθημερινά πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του νερού, τους οποίους και όταν προκύπτει πρόβλημα θα δημοσιοποιεί, διότι όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά, αυτό που προέχει είναι η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση του κοινού.»
Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ αποστέλλει τις μετρήσεις στη Διεύθυνση Υγιεινής, προκειμένου σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΥΓ2/94097 του Υπουργείου Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου