ΤΟΠΙΚΑ

Yπέρ του Ευαγ. Βενιζέλου ο Νομάρχης Μαγνησίας

yπέρ-του-ευαγ-βενιζέλου-ο-νομάρχης-μαγν-851206

Δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τον νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου κατέθεσε τη γνώμη ότι ο Ε. Βενιζέλος –ομότεχνος και καθηγητής του- αποτελεί τη λύση που εγγυάται στην παρούσα στιγμή την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε νικηφόρα τροχιά.
Ο κ. Παπατόλιας μίλησε για κρίσιμη στιγμή και επισήμανε ως πρώτιστο μέλημα όλων τη διαφύλαξη της ενότητας και της πολιτικής συνοχής του δημοκρατικού χώρου.
«Αναμφίβολα –είπε- η δημοκρατική παράταξη υπέστη μια βαριά ήττα σ’ αυτές τις εκλογές. Χρέος όλων μας είναι να μην τραυματίσουμε με τη στάση μας την εικόνα της ήδη λαβωμένης παράταξης, αλλά να εργαστούμε από κοινού με σύνεση και αίσθημα ευθύνης για μια νέα πειστικότερη εναλλακτική πρόταση εξουσίας.»
Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια, η εσωκομματική δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα, ενώ ο κομματικός καταστατικός χάρτης δείχνει το δρόμο με την απευθείας εκλογή του Προέδρου από τη βάση των φίλων και των μελών του
ΠΑΣΟΚ.
«Σεβόμαστε και τιμούμε βαθύτατα τον Γιώργο Παπανδρέου που κίνησε αυτοβούλως και με υποδειγματικό τρόπο τις δημοκρατικές διαδικασίες του Καταστατικού για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, αναλαμβάνοντας με γενναίο τρόπο τις ευθύνες του», δήλωσε ο νομάρχης Μαγνησίας, προσθέτοντας ότι «καθήκον όλων τώρα είναι να αποδείξουν ότι σέβονται την ενότητα και την ιστορία της παράταξης, αποφεύγοντας στάσεις και συμπεριφορές που διχάζουν και προκαλούν».
Ο ίδιος επισήμανε ότι ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα στηρίζει σήμερα την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, αυτή την προοπτική που προβάλλει ως η πιο αξιόπιστη πρόταση για την ανάκτηση της ιδεολογικοπολιτικής ηγεμονίας από τις δυνάμεις της δημοκρατικής Αριστεράς.
«Κλείνω με μια ευχή: να μην μετατραπεί η διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας σε μια αναμέτρηση αντίπαλων στρατοπέδων, αλλά σε μία διαδικασία προβολής αρχών, ιδεών και προτάσεων, απαρχή της αναγκαίας ιδεολογικο-πολιτικής ανασύνταξης του χώρου. Μια διαδικασία που θα μπορούσε να εξελιχθεί, γιατί όχι, με μία και μόνον υποψηφιότητα, όπως συνέβη και το 2004, γύρω από την οποία θα συσπειρωθεί το σύνολο των ενεργών πολιτών που στηρίζουν προοδευτικές ιδέες και αντιλήψεις», κατέληξε ο νομάρχης Μαγνησίας.
Στο μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει αναφορές στο πρόσωπό του ως νομάρχη, αλλά και στον δήμαρχο Βόλου για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, χαρακτήρισε σφάλμα μεθοδολογικό κυρίως, αλλά και πολιτικό να συγχέεται η δυναμική που αναπτύσσεται στην Αυτοδιοίκηση με τη δυναμική των εθνικών εκλογών.
Όπως είπε, «στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πορευόμασταν με κομματική ταυτότητα, αλλά στόχος μας ήταν να εκφράσουμε μία νέα ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία, η οποία προφανώς και δεν απαρτιζόταν μόνο από το ΠΑΣΟΚ». Για όσους θεωρούν υπεύθυνη την αυτοδιοίκηση, τους κάλεσε να μην ξεχνάνε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν εκείνη, η οποία διαφύλαξε την αυτοδιοικητική της ταυτότητα, προβάλλοντας όμως, συγχρόνως με συστηματικό τρόπο τις μεγάλες αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιοχής.
«Αυτό δεν το έκανε απλώς και μόνο για να συγκρουστεί με την κυβέρνηση. Το έκανε για να συγκρουστεί, και δεν δίστασε να συγκρουστεί, με συντηρητικές νοοτροπίες και με φορείς που ήθελαν να πάνε τον τόπο μας προς τα πίσω. Γιατί πάνω από όλα εκείνο που βάζουμε ψηλά στην προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη του τόπου μας και της Μαγνησίας», ανέφερε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου