ΤΟΠΙΚΑ

Νέο «ντουμάνι» χθες από την ΑΓΕΤ

νέο-ντουμάνι-χθες-από-την-αγετ-851206

Νέο «ντουμάνι» από τη βιομηχανία της ΑΓΕΤ χθες στη μία το μεσημέρι. Έκλυση σημαντικών ποσοτήτων αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για λίγα λεπτά της ώρας προκάλεσε πρόβλημα, που δημιουργήθηκε στην Περιστροφική Κάμινο 5 (μικρής δυναμικότητας) του εργοστασίου.
Το πρόβλημα στην ΠΚ5 είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγική διαδικασία και οι γύρω περιοχές να καλυφθούν με σύννεφο σκόνης.
Ο νομάρχης Μαγνησίας μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα ζήτησε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος να μεταβεί στο εργοστάσιο και να εξετάσει τι συνέβη.
Οι υπάλληλοι ζήτησαν τα στοιχεία που κατέγραψαν τα μηχανήματα του εργοστασίου τη χθεσινή και την προχθεσινή ημέρα και σήμερα η υπηρεσία θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την υπέρβαση στην τιμή αιωρούμενων σωματιδίων που καταγράφηκε.
Πάντως από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε το γνωστό πρόβλημα της πτώσης των ηλεκτροστατικών φίλτρων, ενώ η Νομαρχία αναμένει να ενημερωθεί συγκεκριμένα από τεχνικούς του εργοστασίου ποιο ακριβώς πρόβλημα προκάλεσε το σύννεφο σκόνης χθες το μεσημέρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου