ΤΟΠΙΚΑ

Δύο εικαστικές απόψεις στο αρχοντικό Ζαφειρίου

δύο-εικαστικές-απόψεις-στο-αρχοντικό-851206

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 7.30 μ.μ στο αρχοντικό Ζαφειρίου η έκθεση έργων ζωγραφικής δύο αξιόλογων δημιουργών, του Λευτέρη Βλαχόπουλου και της Λίνας Ρωμανού. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμοθετημένου κύκλου “Θεοφίλεια” που φέρει την διοργανωτική σφραγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ιωλκού και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Βλαχόπουλος ασχολείται κατά κύριο λόγο με την φύση και με αρκετά παραστατικό τρόπο προσπαθεί όχι μόνο να απεικονίσει τα τοπία, αλλά και να περάσει τα δικά του μηνύματα. Η κ. Ρωμανού, αντίστοιχα, ασχολείται με τη ζωγραφική σ ένα πολύ δύσκολο υλικό, το μετάξι, όπου έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή τεχνική που οι εφαρμογές και οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες.
Ο Ελευθέριος Βλαχόπουλος είναι δημότης Πορταριάς και ασχολήθηκε επισταμένως με την ζωγραφική, ενώ σπούδασε διαδοχικά στην Σχολή ABC, το Εργαστήρι Καλών Τεχνών Γλυφάδας, αλλά και στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στο εργαστήριο θεωρίας και πράξης των εικαστικών τεχνών. Ο ίδιος δηλώνει μεταξύ άλλων “λατρεύω τη φύση και γι’ αυτό οι πίνακές μου είναι κυρίως τοπιογραφίες. Μου αρέσει η παραστατική ζωγραφική, ακόμα και όταν μέσα απ αυτήν θέλω να περάσω κάποια μηνύματα”. Η Λίνα Ρωμανού σπούδασε ζωγραφική και μόδα στην Αθήνα και ζωγραφική σε μετάξι στη Γαλλία. Εχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα συνεχίζει τις επαφές με τα καλλιτεχνικά δρώμενα και παράλληλα εργάζεται ως εναλλακτική θεραπεύτρια και σπουδάζει Συμβουλευτική Ψυχολογία.
Την έκθεση μπορούν να επισκέπτονται κατόπιν συνεννοήσεως σχολεία και ιδρύματα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Νίκη Πιτσιώρη στο τηλέφωνο 2421071390.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου