ΤΟΠΙΚΑ

«Είναι δίκοπο μαχαίρι»

είναι-δίκοπο-μαχαίρι-851206

Το αποτέλεσμα τούτων των εκλογών είναι η μεγάλη απομυθοποίηση της δύναμης της τηλεόρασης. Όχι βέβαια γιατί η δύναμη αυτή δεν υπάρχει. Αλλά διότι έγινε τόσο αχρεία και καταχρηστική χρησιμοποίησή της από τους γνωστούς για τους δεσμούς τους με τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλοκαναλάρχες αλλά και τηλαστέρες των τεσσάρων μεγαλύτερων δικτύων, ώστε προκάλεσε μια φυσική αντίδραση του κόσμου.
Αν κάποιοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται σήμερα να πέφτουν από τα σύννεφα στα Τάρταρα της θλίψης, είναι γιατί πίστεψαν όλους αυτούς τους τηλεσχολιαστές που το είχαν σίγουρο ότι πάμε για ήττα της Νέας Δημοκρατίας.
Αλλά και σε επίπεδο βουλευτών, επιβεβαιώθηκε με τον πιο εμφαντικό τρόπο η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η πολλή δημοσιότητα είναι δίκοπο μαχαίρι».
Χαϊδεμένα παιδιά των τηλεοπτικών «πάνελ», που τα μπούχτισαν οι πολίτες σε υπερβολικές δόσεις, είτε έχασαν την έδρα που ήδη κατείχαν είτε απέτυχαν να την κατακτήσουν. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω μερικές τέτοιες περιπτώσεις: Χρήστος Πρωτόπαπας -αυτός πια ήταν τηλεοπτική οδοντόκρεμα, η πρώτη φροντίς το πρωί και η τελευταία το βράδυ- Έλενα Κουντουρά, Νίκος Μπίστης, Άννα Ροκόφυλλου, Νίκος Γεωργιάδης, Δημήτρης Στρατούλης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Σωτήρης Τζούμας, Αντώνης Βγόντζας, Ζέτα Μακρή, Θεόδωρος Δαμιανός, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Κωνσταντάρας κ.ά.
Χαρακτηριστική επίσης ήταν η περίπτωση του Νίκου Νικολόπουλου στην Αχαΐα, που είχε επιδείξει ασέβεια προς το κοινό σε παλιότερη τηλεοπτική του εμφάνιση.
Τώρα η δύναμη της τηλεόρασης πέφτει μονόπαντα να «θάψει» τον Γιώργο Παπανδρέου και να αποθεώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Με την βεβαιότητα ότι κανείς αυτή την ώρα δεν θα κάτσει να σκεφτεί ότι π.χ. η ανακολουθία που επέδειξε το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του άρθρου 16 του συντάγματος, αλλά και η αποχώρησή του από την διαδικασία αναθεώρησης του καταστατικού χάρτη της χώρας, ήταν δικής του εμπνεύσεως και επιβολής. Ότι ήταν ένα αριστοτεχνικό στην εκτέλεσή του πολιτικό «τάκλιν»,
με το οποίο υπονόμευσε τον αρχηγό του. Τώρα ο τηλεοπτικός καταιγισμός υπέρ αυτού είναι τέτοιος που ασφαλώς λειτουργεί καταλυτικά σε έναν κόσμο δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει μια κυβέρνηση που την χαρακτήριζε την χειρότερη όλων των εποχών. Αύριο έχει ο Θεός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου