ΤΟΠΙΚΑ

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

η-πολιτική-της-κυβέρνησης-είναι-επικί-163959

«Δεν είναι επικίνδυνη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η πολιτική που ασκείται» τόνισε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας Αλεξ. Μεϊκόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη αύριο της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί «πρωτοφανής πρόκληση η επίσκεψή της». Παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα σε όλους να αντισταθούν και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα, αλλά και στις ανοιχτές συνελεύσεις που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη Μαγνησία, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μεϊκόπουλος, αλλά και οι Νίκος Γεωργιάδης και Δημ. Παπαϊωάννου μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, τόνισαν ότι ο ελληνικός λαός,όπως διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση, έχει να επιλέξει ανάμεσα στο δρόμο της εξαθλίωσης και στο δρόμο της αντίστασης. Ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά και την προγραμματική σύμβαση που συνυπέγραψαν, βαδίζουν το δρόμο του μνημονίου, εξαθλιώνοντας την κοινωνία και ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο. Ο βουλευτής κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά και να αντισταθεί για να μην περάσουν τα μέτρα των 13,5 δις. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το συλλαλητήριο που οργανώνουν για σήμερα στις έξη το απόγευμα το ΕΚΒ, η ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά και σε όσα διοργανωθούν στο μέλλον. Χαρακτήρισε πρωτοφανής πρόκληση την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, ενώ ερωτηθείς για το ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του επικίνδυνη, απάντησε ότι «δεν είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ επικίνδυνη , αλλά η πολιτική που ασκείται κι οδηγεί τον κόσμο στην εξαθλίωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προσπαθεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός κινείται στη σφαίρα του φανταστικού. Θα πρέπει να εξετάσει τις τεράστιες συνέπειες που έχει η πολιτική της κυβέρνησής του στους πολίτες». Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση για έξοδο από την κρίση, με κατάργηση του μνημονίου, πάγωμα των πληρωμών στους δανειστές, διερεύνηση για το μέρος του χρέους που είναι πραγματικό κ.α.

Συνελεύσεις για την οργάνωση του νέου κόμματος
Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του , να πάρουν μαζικά μέρος στις συνελεύσεις του που πραγματοποιούνται σε όλο το Νομό. Οι συνελεύσεις αυτές εντάσσονται στην πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αρχές Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η συνέλευση που αφορά τους κάτοικους της πόλης του Βόλου θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο Βόλου, με εισηγητή το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Γ. Γαβρίλη. Η συνέλευση που αφορά κάτοικους των πρώην Δήμων Αγριάς και Αρτέμιδος θα γίνει την Πέμπτη 11 του μηνός στις 8 το βράδυ στο Δημαρχείο Αγριάς, με εισηγητή από την γραμματεία Μαγνησίας.
Ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται σε δύο επίπεδα. Στην πρώην περίπτωση για να μην περάσουν τα μέτρα των 13,5 δις διότι αυτά θα εξαθλιώσουν την κοινωνία και η κρίση θα βαθύνει περισσότερο. «Θα πρέπει να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης η οποία δεν έχει περιθώρια ανάκαμψης. Αυτή η πολιτική συμπεριφορά προσβάλει τον ελληνικό λαό, και δεν νομιμοποιείται, διότι για διαφορετικά πράγματα δεσμεύονταν προεκλογικά» τόνισε. Επιπλέον, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε είναι, μέσα από τις συνελεύσεις που γίνονται, να ενοποιηθεί το κόμμα σε νέες βάσεις, όπως επιτάσσει και το 27% που πήρε στις τελευταίες εκλογές. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των πολιτών στις συνελεύσεις που έχουν γίνει ήδη σε Αλμυρό, Ν. Πήλιο, Ν. Ιωνία και Σκόπελο, ενώ αναμένεται να γίνει συγκέντρωση και στη Ζαγορά, κι άλλες περιοχές της Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου