ΤΟΠΙΚΑ

Προϊόντα του Πηλίου ταξίδευσαν στη Κίνα

προϊόντα-του-πηλίου-ταξίδευσαν-στη-κί-164168
Στο «Dalian International Wine & Dine Φεστιβάλ» ένα σημαντικό φεστιβάλ – Έκθεση Οίνου και Ποτού που διεξάγεται κάθε χρόνο από τις 12 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 στην πλατεία Xinghai στην πόλη Dalian της Κίνας, συμμετείχε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου .

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από την τοπική κυβέρνηση και συνδύαζε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διάφορα εορταστικά happening, εμπορικές δραστηριότητες κ.λ.π.

Συνδιοργανώτρια εταιρία ήταν η Codavi International, o Γενικός Διευθυντής της οποίας κ. Daniel Counio, πέρασε ένα διήμερο τον Ιούνιο στο πανέμορφο Πήλιο.
Μαζί με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιο Παπαϊωάννου, επισκέφθηκαν τότε πολλούς παραγωγούς οίνου και τροφίμων της περιοχής (ΕΨΑ, ΕΑΣ Πηλίου, Βιομηχανία Ελαιών Σιούρας Α.Ε. και διάφορους αμπελώνες).
Ο κ. Daniel (Δανιήλ) Counio βρίσκονταν στην Dalian την περίοδο της έκθεσης όπου επισήμως είχε αναλάβει την προώθηση μιας σειράς εγχώριων προϊόντων μας.
Η εταιρία Codavi International όπως επισημάνθηκε, ήταν συνδιοργανώτρια της έκθεσης – φεστιβάλ στο πλαίσιο της οποίας ορισμένα τοπικά προϊόντα του Πηλίου, εκπροσωπήθηκαν με επιτυχία, με στόχο τη μελλοντική εξαγωγής τους σε μία αγορά στρατηγικής σημασίας, όπως είναι η Κίνα.
Στο περίπτερο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου φιλοξενήθηκαν προϊόντα από τις εξής επιχειρήσεις:
Ελιές της Βιομηχανίας ελαιών Σιούρας Α.Ε., ελαιόλαδο σε συσκευασία 1 λίτρου και 5 λίτρων από την ΕΑΣ Πηλίου Β. Σποράδων, γλυκά κουταλιού, τσίπουρο και τσιτσίραβλα από τη Δημοτική Επιχείρηση Νοτίου Πηλίου, εμφιαλωμένο βιολογικό κρασί αμπελώνων ΠΑΤΙΣΤΗ και ασκός κρασί από τους αμπελώνες οικογενείας ΡΑΚΗ.
Στο περίπτερο γίνονταν κάθε μέρα γευσιγνωσία των παραπάνω προϊόντων.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Daniel (Δανιήλ) Counio ήταν υπεύθυνος για την επιλογή των κρασιών που προσφέρθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου