ΤΟΠΙΚΑ

Νέο επεισόδιο στο Νοσοκομείο

νέο-επεισόδιο-στο-νοσοκομείο-164933

Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει τον διοικητή για επίθεση στην πρόεδρό του

Νέο επεισόδιο… στο σήριαλ της κόντρας μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου με το σωματείο εργαζομένων.

Ο Σύλλογος κατήγγειλε χθες ότι ο Διοικητής Αρ. Ζαχαρόπουλος κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου επιτέθηκε σε βάρος της εκπροσώπου των εργαζομένων και προέδρου του σωματείου Φούλης Τσιώμου.

Το σωματείο υποστηρίζει ότι το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο κ. Ζαχαρόπουλος επιχείρησε με πρωτοβουλία του να περάσει φωτογραφική διάταξη σε όρους διακήρυξης που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή και αντέδρασε η κ. Τσιώμου ζητώντας να τηρηθεί η νομιμότητα και να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο ο Διοικητής καταφέρθηκε κατά της προέδρου με περιφρονητικά και ειρωνικά σχόλια (λέγοντας ότι είναι αγράμματη και επιπέδου δημοτικού και δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα) και λίγο αργότερα επιτέθηκε φραστικά εναντίον της με δυνατές φωνές και απειλές ότι θα βρει τρόπο να την αποπέμψει από το Διοικητικό Συμβούλιο. Εξαιτίας του επεισοδίου αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων εις ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε.

Το σωματείο με αφορμή το επεισόδιο κατηγορεί τον κ. Ζαχαρόπουλο «ότι περιφρονεί το διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν σέβεται τους θεσμούς εκπροσώπησης των εργαζομένων» και ζητά από την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να παρέμβουν ώστε να σταματήσει αυτό το νοσηρό όπως αναφέρεται κλίμα.

Καλούν επίσης τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποκαταστήσουν το κύρος και την αξιοπιστία του θεσμικού οργάνου, σημειώνοντας τέλος ότι «έχουν και ήθος και κύρος και βαθιές δημοκρατικές τους καταβολές, όμως η σιωπή και η ανοχή τους σε τέτοια φαινόμενα τούς καθιστούν συνένοχους στην αντιδημοκρατική εκτροπή της Διοίκησης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου