ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις
• Εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» (ισόγειο – ημιόροφος), η έκθεση:«Έργα Τεχνών» των δασκάλων του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου. Διάρκεια έκθεσης έως 22 Σεπτεμβρίου 2007.

• Στον 2ο όροφο εγκαινιάστηκε, η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «ντοκουμέντα» του Μιχάλη Βαμβακάρη. Διάρκεια έκθεσης έως 22 Σεπτεμβρίου.

• «Εσωτερικά τοπία – πρόσωπα και θέματα καθημερινά», από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα στον (3ο όροφο), η τέταρτη κατά σειρά θεματική ενότητα. Στην τωρινή έκθεση παρουσιάζονται 85 περίπου έργα Ελλήνων ζωγράφων με προσωπογραφίες, ηθογραφίες και νεκρές φύσεις, πρόσωπα δηλ. και θέματα καθημερινά ιδωμένα ως “τοπία εσωτερικά”, ως χώροι δηλ. διερεύνησης ψυχογραφικής, ηθογραφικής και εικαστικής, που συμπληρώνουν με “… την λογική και την ματιά του συλλέκτη…” την συλλογή του Αλέκου Δάμτσα.

* Στον (4ο όροφο) λειτουργεί καθημερινά από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα, (η τρίτη κατά σειρά θεματική ενότητα), με «Έργα Χαρακτικής», χάρτες, γκραβούρες και έργα νεοελλήνων χαρακτών. Περίπου 80 έργα, δείχνοντας ολόκληρο το φάσμα των διαφορετικών τύπων της χαρακτικής τέχνης. Μέσα από τα έργα της έκθεσής μας προσφέρεται το πολλαπλό πρόσωπο της μεγάλης αυτής τέχνης, είτε ως ιστορικά τεκμήρια που αποτελούν οι γκραβούρες των ξένων περιηγητών, είτε ως σύγχρονα έργα τέχνης με τον μοναδικό κοινωνικό ρόλο, αφού ανέκαθεν προσδοκία των χαρακτών ήταν να αποτελέσει η χαρακτική ένα πιο λαϊκό, προσιτό οικονομικά είδος τέχνης, που μπορεί ευκολότερα να ευαισθητοποιήσει καλλιτεχνικά. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00. Σάββατο 10.00 – 13.00.

*Η Πινακοθήκη – Μουσείο Χρυσούλας Ζώγια το διάστημα έως 25 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα. Ώρες λειτουργίας: 17.00 – 19.00 μ.μ.

*Στο κτίριο του Δημοτικού ΙΕΚ λειτουργεί η καθιερωμένη Ετήσια Έκθεση σπουδαστικών εργασιών όλων των ειδικοτήτων.

*Ο Γυναικείος Φορέας Κοινωνικής Δράσης Αγριάς αναβάλλει την προγραμματισμένη εκδήλωση “Καλλιτεχνική Γυναικεία Δημιουργία” λόγω εκλογών, από τις 8 έως 16 Σεπτεμβρίου, για το διάστημα 7-14 Οκτωβρίου, στο Πορφυρογένειο. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν δηλώσεις συμμετοχής έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946793208.

Απογευματινό

* Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας διοργανώνει απογευματινό επ ευκαιρία της ημέρας τρίτης ηλικίας, την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Παρκ” στο Βόλο.

Σεμινάρια
*Άρχισαν οι εγγραφές των ετήσιων σεμιναρίων με θέμα: “Mουσικοκινητική Aγωγή” και “Tο θέατρο στο σχολείο” με εισηγήτρια την Kαίτη Kαραχάλιου, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Δημοτικό Ωδείο N. Iωνίας. Tα σεμινάρια απευθύνονται σε παιδαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, γυμναστές και γενικότερα σε άτομα που ασχολούνται με την παιδαγωγική και την τέχνη. Πληροφορίες και εγγραφές, τηλ.: 24210 – 65212 και 6947196558

Εκδρομές
* Ο Εκδρομικός Ομιλος Βόλου έχει προγραμματίσει τις κάτωθι εκδρομές για τον Σεπτέμβριο: Για τις 23/9 στα Μετέωρα-Ελάτη Τρικάλων. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του ΔΣ και στο κατάστημα ανδρικών ειδών “Ο Μάκης” Ιωλκού 17, τηλέφωνο 2421036021.
• Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Βόλου Ν. Μαγνησίας διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο-Παναγία Μαλεβή στις 2-5 Οκτωβρίου, Τρίτη-Παρασκευή.
• Επίσης διοργανώνει Εορτή της Τρίτης Ηλικίας με συνεστίαση μελών 30/9 2007.
Δηλώσεις και εγγραφές για τις παραπάνω εκδηλώσεις στα γραφεία του Συλλόγου Χατζηαργύρη 1 τηλ. 2421023789, από τις 9.30 έως 12 π.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου