ΤΟΠΙΚΑ

Διεξάγεται στο Βόλο η 3η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

διεξάγεται-στο-βόλο-η-3η-πανθεσσαλική-γ-165721

Μια νότα αισιοδοξίας αλλά και ένα μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την καλλιέργεια και την παραγωγή στέλνει η 3η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, που ξεκίνησε χθες το πρωί στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και θα διαρκέσει μέχρι αύριο Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα όπως επεσήμαναν οι διοργάνωνες της Οικογιορτής, μέσω της κρίσης είναι ευκαιρία για τους νέους να ασχοληθούν με τη γη και την καλλιέργειά της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Μάλιστα χθες από τους συμμετέχοντες συζητήθηκαν θέματα που είχαν να κάνουν τόσο με την κοινωνική, όσο και με την οικολογική κρίση. Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Καμενίδη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, «φέτος είναι η 3η χρονιά που διοργανώνεται η Οικογιορτή στο Βόλο. Συνολικά συμμετέχουν πάνω από 100 άτομα από την Μαγνησία αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Αυτό που κάνει ξεχωριστή την Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας είναι ότι διοργανώνεται και στήνεται από τους ίδιους του συμμετέχοντες. Το φετινό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή, γιατί μέσα από την κρίση γεννιούνται ιδέες, ενώ παράλληλα θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τους νέους».

Στο χώρο της Γιορτής βρίσκονται παραγωγοί της Θεσσαλίας για να εκθέσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα μοιράζουν γνώμες και εμπειρίες γύρω από τον οικολογικό τρόπο καλλιέργειας, χτίζοντας κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την οικολογική χειροτεχνία και να εκτιμήσουν τις πρωτότυπες ιδέες και τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται.

Τέλος να τονιστεί ότι στα πλαίσια της γιορτής θα υπάρξουν εργαστήρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Μάλιστα σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση χορού με τους Baildsa (βαλκανικό ska rock) οι οποίοι παρουσιάζουν το πρώτο τους CD "United States of Balkans", νέες συνθέσεις και μια σειρά από party διασκευές στη συνέχεια θα ακολουθήσει το ροκ συγκρότημα Αέρα Πατέρα. Αύριο Κυριακή θα κλείσει η γιορτή με ροκ και ρεμπέτικα ακούσματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου