ΤΟΠΙΚΑ

Η Εκκλησία αποφάσισε να καθαρίσει το Βόλο!

η-εκκλησία-αποφάσισε-να-καθαρίσει-το-β-165783

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της καθαριότητας φαίνεται ότι έχει προβληματίσει και την τοπική Εκκλησία, αφού αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, κίνηση εθελοντών συγκροτείται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με στόχο την υλοποίηση παρεμβάσεων καθαριότητας και ευπρεπισμού δημοσίων χώρων της πόλης του Βόλου. Η πρωτοποριακή κίνηση, που οργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο «Δημητριάς», αποσκοπεί επίσης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελούν βασικό παράγοντα πολιτισμού και υγιούς κοινωνικής συνύπαρξης. «Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και στόχος μας είναι να αποτελέσει θεσμό» επισημαίνει ο π. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως και υπεύθυνος του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς». Όπως υπογραμμίζει παράλληλα ο ίδιος «η Εκκλησία δίνει το παράδειγμα σε όλα τα πεδία και μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί στην συγκεκριμένη δράση».

Ως πρώτη δράση επιλέχθηκε ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου με κέντρο το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Τρύπας στην Γορίτσα, όπου την Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει ο κ. Ιγνάτιος και θα μιλήσει για αυτή τη νέα πρωτοβουλία. Αμέσως μετά, τρεις ομάδες εθελοντών θα προχωρήσουν προς τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, προς το εργοστάσιο ΑΓΕΤ Ηρακλής και προς τον λόφο της
Γορίτσας. Συμμετοχή έχουν δηλώσει μέχρι τώρα η ποδηλατική ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς», η ποδοσφαιρική ομάδα και η Ακαδημία του Α.Σ. «Δημητριάς», οι εθελοντές του Δήμου Βόλου, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, ενώ αναμένονται ανάλογες συμμετοχές και από άλλες εθελοντικές ομάδες της περιοχής μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου