ΤΟΠΙΚΑ

Με τον Πρόξενο της Γαλλίας συναντήθηκε ο Κ. Αγοραστός

με-τον-πρόξενο-της-γαλλίας-συναντήθη-165796
Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe Le Rigoleur είχε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας.

Ο Κ. Αγοραστός περιέγραψε στον Γάλλο Πρόξενο το πρωτοποριακό σχέδιο της Περιφέρειας για τα υποβρύχια μουσεία και τον καταδυτικό τουρισμό, για το οποίο ο Le Rigoleur έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Είμαστε σε μια διαρκή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν υπήρχε έως σήμερα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι και να απορροφήσουμε ένα σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, με ιδιαίτερα οφέλη για την περιοχή μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον Πρόξενο για τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσσαλίας και έδωσε έμφαση στα εξαιρετικής ποιότητας γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, ζητώντας τη συνδρομή του Προξενείου για την προώθησή τους στη γαλλική αγορά. «Η Θεσσαλία παράγει εξαιρετική ποιότητας προϊόντα όλων ειδών, προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, τα οποία αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συζήτηση έγινε επίσης για θέματα προώθησης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων όπως και θέματα εμπορίου, ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επέμεινε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης του πανεπιστημίου και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία. Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα μεταπτυχιακά και ερευνητικά προγράμματα που υλοποιεί το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με γαλλικά πανεπιστήμια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου