ΤΟΠΙΚΑ

Οφειλές στο προσωπικό του Ομίλου Λεμονιά

οφειλές-στο-προσωπικό-του-ομίλου-λεμο-165871

Σε οριακό σημείο όπως υποστήριξε χθες το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» βρίσκεται ο όμιλος Λεμονιά, καθώς όπως τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από τις 3 Σεπτεμβρίου με ευθύνη του εργοδότη η βιομηχανία δεν λειτουργεί, ενώ παράλληλα υπάρχουν οφειλές σύμφωνα με το συνδικάτο προς τους εργαζομένους συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, με τον κάθε εργαζόμενο να έχει λαμβάνειν από 5.000 έως και 17.000 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Κώστας Στεργίου τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν χρήματα εδώ και δύο μήνες και ότι αυτή την περίοδο το σύνολο του προσωπικού που ακόμη απασχολείται στον Όμιλο βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, αφού οι άλλοι αποχώρησαν: «Μετά από τη λήξη της απεργίας στις 18 Απριλίου 2012 και τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ του συνδικάτου και της επιχείρησης η βιομηχανία επανήλθε σε κανονική παραγωγική ροή. Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ του συνδικάτου και της εταιρίας κατά 95% δεν τηρήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της εργοδότριας εταιρίας. Η καταλυτική ημερομηνία ήταν 31 Ιουλίου και προέβλεπε να εξοφληθούν όλες οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων και αφετέρου να μπει σε μια παραγωγική ροή το εργοστάσιο. Σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση η εργοδότρια εταιρία να οφείλει πάνω από 300.000 ευρώ συνολικά στους εργαζόμενους. Από 5.000 έως και 17.000 στον κάθε εργαζόμενο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παραγωγική ροή, ενώ τέλος αντιμετωπίζουμε το πρωτόγνωρο φαινόμενο ο εργοδότης να κάνει απεργία σε πελάτη για να πάρει χρήματα», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν δικαστικά για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους αλλά και για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν τις θέσεις εργασίας τους, όπως δήλωσαν.
Τέλος ο κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» ανέφερε: «Βρισκόμαστε μέσα σε ένα εργοστάσιο το οποίο δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε προοπτική. Ο εργοδότης είναι άφαντος. Όσες φορές προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μαζί του η συνάντηση έληξε είτε με την αστυνομία είτε με απειλές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εργαζόμενοι που παίρνουν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Βιώνουμε μια κατάσταση εξαθλίωσης και ο κ. Λεμονιάς αρνείται να μας απολύσει », κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου