ΤΟΠΙΚΑ

Παράγκα το Επιστημονικό Συμβούλιο!

παράγκα-το-επιστημονικό-συμβούλιο-166919

Ως παράγκα που εξυπηρετούσε και συνεχίζει να εξυπηρετεί ρουσφέτια κατήγγειλε το Επιστημονικό Συμβούλιο των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου ο Διοικητής Αριστείδης Ζαχαρόπουλος.

Παρουσιάζοντας έγγραφα και επιστολές χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κατήγγειλε ότι ενώ από τις 31 Μαΐου ζήτησε εγγράφως από το Επιστημονικό Συμβούλιο να συνεδριάσει προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του για το πρόγραμμα εφημεριών του ΓΝΒ, όμως αυτό δεν έγινε ούτε καν προχθές που συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες για να ασχοληθεί με άλλα επουσιώδη θέματα.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος επίσης κατήγγειλε «ανταρσία» των γιατρών στην Ουρολογική, την Κλινική ΩΡΛ και την Οφθαλμολογική που δεν αποδέχονται να εφαρμόσουν το πρόγραμμα των εφημεριών που αποφάσισε η Διοίκηση και κατήγγειλε ότι πολλές φορές αναζητήθηκαν γιατροί για τις εφημερίες, όμως είχαν κλειστά ακόμη και τα κινητά τους.

«Ενάμιση χρόνο πριν είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που αγνοήθηκαν και δεν ελήφθησαν υπόψη από τη Διοίκηση. Πρόκειται για μία παρελκυστική τακτική εκ μέρους του Διοικητή για να συγκαλύψει τυχόν ευθύνες που μπορεί να έχει εάν συμβεί κάτι» απάντησε χθες το μεσημέρι με δήλωσή του το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΒ Αλέξανδρος Δούρας. Ο κ. Δούρας συνεχίζοντας επεσήμανε ότι τον Ιούνιο απεστάλη στην 5η ΥΠΕ έγγραφο στο οποίο επισημαίνονταν οι παρατυπίες στο πρόγραμμα εφημεριών που είχε συντάξει η Διοίκηση και ότι είναι άκρως υποκριτική η στάση του κ. Ζαχαρόπουλου που εκ των υστέρων σύμφωνα με τον κ. Δούρα έρχεται να ζητήσει προτάσεις για τις εφημερίες. Επίσης όπως τόνισε ο ίδιος οι διευθυντές των κλινικών βάσει των αναγκών που υπάρχουν υποβάλλουν πρόγραμμα εφημεριών το οποίο το ελέγχει η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας. Όταν αυτό τροποποιείται από το Διοικητή, τότε θα πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες του» σημείωσε ο κ. Δούρας.

Μετωπική… με γιατρούς

Ο Αρ. Ζαχαρόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε έγγραφο με αποδέκτη τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Γ. Γεωργαδάκη, στις 31 Μαΐου 2012, με το οποίο ενημέρωνε ότι η Διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα ν α αποστείλει αίτημα στην 5η ΥΠΕ για χρηματοδότηση 196.995 €, για τις εφημερίες και για ανακατανομή πιστώσεων για το σκοπό αυτό και ζητούσε από το Επιστημονικό Συμβούλιο έκθεση με την αναγκαία σύνθεση μόνιμου και επικουρικού προσωπικού και πρότυπο μοντέλο εφημέρευσης του ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στο Νοσοκομείο.

Όπως κατήγγειλε ο Διοικητής αυτό το έγγραφο παρέμεινε καταχωνιασμένο στο συρτάρι του κ. Γεωργαδάκη, παρόλο ότι παρέλαβε ως πρόεδρος του Επιστημονικού συμβουλίου την επιστολή και ότι επί τέσσερις μήνες το Επιστημονικό συμβούλιο δεν συνεδρίασε για το θέμα αλλά και για κανένα άλλο ζήτημα. Προς επίρρωση μάλιστα αυτών ο κ. Ζαχαρόπουλος ενεχείρισε έγγραφο τεσσάρων μελών του Ε.Σ των Αλ. Δούρα, Βαρβάρα Ασημώρη – Γκατζιούρα και του ειδικευόμενου Ευστ. Καργάκη, στις 18 Σεπτεμβρίου, που ζητούσαν από τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Γεωργαδάκη να συνεδριάσει, καθώς είχε τέσσερις μήνες να συνέλθει και τα θέματα συσσωρεύονταν. Τελικά, στις 2 Οκτωβρίου, στα μέλη του συμβουλίου κοινοποιήθηκε πρόσκληση για συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου χθες Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και χωρίς να περιλαμβάνεται το θέμα το μοντέλο εφημέρευσης του Νοσοκομείου που ζητούσε η Διοίκηση από τις 31 Μαΐου. Μάλιστα όπως κατήγγειλε ο κ. Ζαχαρόπουλος από τα 37 θέματα, τα 25 εισήλθαν στο επιστημονικό συμβούλιο χωρίς πρωτόκολλο.

«Αυτό παραπέμπει σε λειτουργία σέχτας. Κάποιοι στέλνουν στο Επιστημονικό Συμβούλιο θέματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην τα πληροφορείται η Διοίκηση» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαρόπουλος, ανεβάζοντας τον τόνο της αντιπαράθεσης με τους γιατρούς αυτή τη φορά. Μάλιστα συνεχίζοντας χαρακτήρισε υποκριτικές τις διαμαρτυρίες γιατρών για τις εφημερίες διότι όπως υποστήριξε τα στοιχεία του καταρρίπτουν κάθε τέτοιον ισχυρισμό.
Αστήριχτες οι καταγγελίες
για τις εφημερίες
Ο κ. Ζαχαρόπουλος αναφερόμενος σε δημόσιες δηλώσεις που έχουν κάνει τις τελευταίες μέρες για το θέμα εφημεριών εναντίον του γιατροί και συνδικαλιστές. Σύμφωνα με τον Διοικητή, ο κ. Δούρας δεν ευθύνεται για τη γνώμη που εξέφρασε γιατί δεν είχε ενημερωθεί από το πρόεδρο του Ε.Σ. Γ. Γεωργαδάκη ότι η Διοίκηση είχε ζητήσει γνωμοδότηση από τον περασμένο Μάιο, αν και όπως τόνισε ως μέλος του Ε.Σ. όφειλε να έχει ενημερωθεί. Για τον κ. Χαυτούρα εμφανίστηκε λάβρος, τονίζοντας ότι επικαλέστηκε δημόσια της αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής απόφασης του Δ.Σ. και επικαλέστηκε 47 μηνύσεις και ενώ η απόφαση έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια». «Ο κ. Χαυτούρας ελέγχεται ως κοινός συκοφάντης και ως τέτοιος κατέστη αξιόπιστος συνομιλητής του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου» επεσήμανε ο κ. Ζαχαρόπουλος που επίσης ήταν ιδιαίτερα σκληρός και με την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Φούλη Τσιώμου, υπογραμμίζοντας ότι φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες, διότι συνηγόρησε στις καταγγελίες του κ. Δούρα σε συγκεκριμένο κανάλι, ενώ η ίδια ως μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου γνώριζε τι έχει συμβεί. «Αφού το γνώριζε ή το έπραξε εσκεμμένα αποκρύπτοντας την απόφαση, που ψήφισε ως μέλος της Διοίκησης το αίτημα γνωμοδότησης από το Επιστημονικό Συμβούλιο ή διέφυγε της μνήμης της» αναρωτήθηκε ο κ. Διοικητής και άφησε αιχμές για «επιλήψιμες και κατακριτέες πρακτικές».

«Ανταρσία γιατρών»

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Διοικητή ότι γιατροί της Ωτορινολαρυγγολογικής, της Οφθαλμολογικής και της Ουρολογικής Κλινικής έχουν κάνει «ανταρσία», επιλέγοντας συγκεκριμένες εφημερίες κατά το δοκούν και αρνούμενοι να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν σε καθημερινή βάση και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα εφημεριών που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο. Έκανε εξάλλου αναφορά στον θάνατο του 63χρονου πριν από λίγο καιρό λόγω έλλειψης εφημερεύοντα ΩΡΛ και επεσήμανε ότι ο Διοικητής έχει ευθύνη να εξασφαλίσει ασθενοφόρο για τη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο για να σωθεί και αυτό έκανε και ο ίδιος, καθώς δεν έχει ιατρικές γνώσεις για να προσφέρει βοήθεια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου