ΤΟΠΙΚΑ

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

με-το-βλέμμα-στην-επόμενη-μέρα-851206

Ο Κ. Σκανδαλίδης εμφανίστηκε πιο συγκροτημένος σχολιάζοντας ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές, αν και είναι νωρίς για να μιλήσουμε για τα αίτια.
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος επεσήμανε ότι «ο λαός στράφηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης» και σημείωσε ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει απώλειες γιατί δεν φρόντισε έγκαιρα να πάρει πρωτοβουλίες».
Ο Θ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η πρωτοπορία της Νέας Δημοκρατίας μάλλον δεν ανατρέπεται, αλλά η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ θα κλείνει όσο προχωρά η ενσωμάτωση αποτελεσμάτων.
Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «όμορφο αγώνα» και συνέστησε αυτοσυγκράτηση.
Η Μιλένα Αποστολάκη χαρακτήρισε δυσάρεστο το αποτέλεσμα.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης σχολίασε ότι το κόμμα του «έπρεπε έγκαιρα να έχει αλλάξει περισσότερο. Την εκκρεμότητα στην ανασυγκρότηση -ιδεολογική και όχι μόνο- και την καθυστέρηση πληρώνουμε ακριβά».
Ο Δημ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε ικανοποιημένος λέγοντας ότι «επιβραβευτήκαμε γιατί κάναμε αντιπολίτευση ουσίας.
Ο Ιω. Δραγασάκης εκτίμησε ότι «πήραμε ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ενωτικά, ανανεωτικά, ριζοσπαστικά. Σημείωσε επίσης ότι αφενός ο Κ. Καραμανλής δεν πήρε ισχυρή εντολή, αφετέρου το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αποτελεσματικός αντίπαλος για τη ΝΔ.
«Ετοιμαστείτε για τα σκληρότερα», σχολίασε προς τη Μαργιέττα Γιαννάκου ο Μάκης Βορίδης, όσον αφορά την ένταση του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
«Ο λαός μας δίνει δεύτερη ευκαιρία» υπογράμμισε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
«Περιμένω τα αποτελέσματα της κάλπης» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι αναμένει τα πραγματικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και συνέστησε «ψυχραιμία και υπομονή». Την ίδια επιφυλακτικότητα έδειξε και η Αννα Διαμαντοπούλου, που μίλησε για «όμορφο αγώνα», λέγοντας επίσης ότι περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα.
«Αποδοκιμάστηκε η πολιτική μας» υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι της στιγμής να θέσουμε θέμα ηγεσίας».
«Με σοκάρουν και με θλίβουν τα αποτελέσματα» παραδέχτηκε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.
«Το ΠΑΣΟΚ από αύριο θα αγωνίζεται. Θα προχωρήσουμε στην επανίδρυσή μας» τόνισε ο Μίμης Ανδρουλάκης.
«Ο δικομματισμός επιβίωσε» εκτίμησε ο Μιχάλης Λιάπης. «Ο δικομματισμός δεν έχει ηττηθεί» σημείωσε με τη σειρά της και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.
Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα βρίσκεται κάτω από τα ποσοστά που είχε το 2004. Ανέφερε ακόμη ότι, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η ΝΔ εκτιμάται ότι θα πάρει 152-153 έδρες.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να θίξει τον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης» ήταν η άποψη του Αλέξη Τσίπρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου