ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές χωρίς προβλήματα στη Μαγνησία

εκλογές-χωρίς-προβλήματα-στη-μαγνησί-851206

Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα κύλησε η εκλογική διαδικασία στο Νομό Μαγνησίας. Τα γνωστά μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών επιλύθηκαν γρήγορα, καθώς η εύκολη εκλογική διαδικασία που ακολουθείται στις βουλευτικές εκλογές δεν δημιούργησε προβλήματα παρά μικροκαθυστερήσεις και εκνευρισμό στους εκλογείς.
Αναφορικά με τους δικαστικούς αντιπροσώπους δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα, καθώς όλοι παρουσιάστηκαν κανονικά στα εκλογικά τμήματα που είχαν οριστεί. Προχθές το βράδυ, σε δύο περιπτώσεις που οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δήλωσαν κώλυμα, αντικαταστάθηκαν άμεσα από τους αναπληρωματικούς. Κατά την χθεσινή ημέρα δεν δηλώθηκε κανένα κώλυμα, ενώ από το μεσημέρι αποδεσμεύτηκαν οι αναπληρωματικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι που είναι μέλη δικηγορικών συλλόγων εκτός Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τον έφορο των εκλογών στην Μαγνησία, Εφέτη κ. Αθανάσιο Γκαγκάκη, δεν παρουσιάστηκε κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ ο ίδιος επισκέφθηκε και εκλογικά τμήματα του νομού, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Ενόχληση προς τον ίδιο υπήρχε για εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας, όπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος, ερμηνεύοντας λάθος την νομοθεσία, εκτός από την σφραγίδα στους φακέλους είχε προχωρήσει και στην αρίθμησή τους. Μετά από αντίδραση στελεχών του ΚΚΕ και του βουλευτή του κόμματος κ. Νίκου Γκατζή, το θέμα διευθετήθηκε χωρίς να κατατεθεί ένσταση.
Τα προβλήματα με την προσέλευση των εφορευτικών επιτροπών καταγράφηκαν για ακόμη μία φορά, όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική διαδικασία, όπως τα τελευταία χρόνια.
Υπήρχαν εκλογικά τμήματα στη Μαγνησία που λειτούργησαν ακόμη και με ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.
Στις 8.45 το βράδυ, παραδόθηκε ο πρώτος εκλογικός σάκος στο Πρωτοδικείο Βόλου, και όπως εκτιμούσαν οι υπάλληλοι μέχρι τα ξημερώματα της σημερινής μέρας, θα είχαν παραδοθεί όλοι, πλην των εκλογικών τμημάτων των Βορείων Σποράδων, που αναμένονταν να παραδοθούν μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Ταλαιπωρία
Η μείωση των εκλογικών τμημάτων και οι χωροταξικές αλλαγές σε σχέση με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ταλαιπώρησαν αρκετούς ψηφοφόρους, που έσπευσαν να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν τόσο στα δημοτολόγια των Δήμων Βόλου όσο και της Νέας Ιωνίας. Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και στα σημεία όπου ήταν αναρτημένοι οι πίνακες με τα εκλογικά τμήματα, όπου οι εκλογείς προσπαθούσαν να πληροφορηθούν πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις ψηφοφόρων που δεν βρέθηκαν σε εκλογικούς καταλόγους, ενώ ακόμη λιγότερες ήταν οι περιπτώσεις διπλοεγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους, κυρίως γυναικών που χρησιμοποιούν και το επώνυμο του συζύγου τους.
Τέλος 30 νέες ταυτότητες ψηφοφόρων εκδόθηκαν χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν απαιτούνται βεβαιώσεις για την μη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου