ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταγωνιστής ο μεγάλος χαμένος

πρωταγωνιστής-ο-μεγάλος-χαμένος-851206

Από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, πρωταγωνιστής είναι ο… Γιώργος Παπανδρέου. Το χθεσινό αποτέλεσμα, με το χαμηλότερο ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τριάντα τελευταία χρόνια από το 1977, αναπόφευκτα μεταφέρει τις πολιτικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές και εν αναμονή των δηλώσεων του μεγάλου χαμένου, όλοι περιμένουν αν η πρώτη κίνηση θα γίνει από το Γ. Παπανδρέου ή από στελέχη που ποτέ δεν έκρυψαν τις αρχηγικές τους φιλοδοξίες. Ερωτηματικό παραμένει αυτή τη στιγμή και η παρέμβαση, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο Κ. Σημίτης.
Το αποτέλεσμα δείχνει ότι από το ΠΑΣΟΚ υπήρξαν πολλές… διαρροές προς την Αριστερά. Πληρώνει το ΠΑΣΟΚ τη δισυπόστατη θέση του αρχηγού για το άρθρο 16, για την ανακύκλωση της εσωστρέφειας στο κόμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, για τον ανόητο τρόπο χειρισμού συγκρότησης των ψηφοδελτίων (η περίπτωση της Μαγνησίας εν προκειμένω είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές, για τον αφελή τρόπο ορισμού του άγνωστου Ραγκούση ως εκπροσώπου του κόμματος την ύστατη στιγμή για την κρίσιμη εκλογική μάχη, για το χειρισμό του θέματος Γεννηματά, Πατουλίδου κ.α.).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου