ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχρολουσία στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

ψυχρολουσία-στο-τοπικό-πασοκ-851206

Μόνο η λέξη σoκ… μπορεί να περιγράψει τις πρώτες αντιδράσεις των μελών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις ανακοινώθηκαν τα exit poll.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το εύρος της ήττας που κατέγραφαν οι “κάλπες” που στήθηκαν για τις T.V. και δημοσιοποιήθηκαν με το κλείσιμο της κάλπης.

Η εντολή από τη Χαριλάου Τρικούπη ήταν σαφής και κατηγορηματική “καμία δήλωση” πριν την πρώτη επίσημη αντίδραση από την ηγεσία του κόμματος.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στελέχη της Νομαρχιακής Εκλογικής Επιτροπής Αγώνα και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να κρατούν “στόματα ερμητικά κλειστά”.

Το αρχικό σοκ έγινε ψυχρολουσία όσο περνούσε η ώρα και άρχισαν να καταφτάνουν τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα από τους εκλογικούς αντιπροσώπους του ΠΑΣΟΚ που τηλεφωνικά έδιναν στα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής Αγώνα και της Νομαρχιακής Επιτροπής τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα.

Παρά το βαρύτατο κλίμα αρκετοί ψηφοφόροι προσέρχονταν μέχρι και τις 12 το βράδυ στο εκλογικό κέντρο, ενώ στα πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί κυριαρχούσε έντονος προβληματισμός κυρίως για τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και για τη μεγάλη άνοδο που κατήγαγαν τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και το “γενναίο” ποσοστό εισόδου στη Βουλή το ΛΑΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου