ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ταλαιπωρήθηκαν
Ταλαιπωρήθηκαν πολλοί εκλογείς του Βόλου που θέλησαν να βρουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν μέσω του τετραψήφιου 1564 του Υπουργείου Εσωτερικών. Δυστυχώς οι απαντήσεις που δίδονταν μόνο διαφωτιστικές δεν ήταν για τους εκλογείς, καθώς δίνονταν μόνο το Εκλογικό Διαμέρισμα, όχι όμως το Εκλογικό Κέντρο και το εκλογικό τμήμα.
Α.Τ.

Φαεινή ιδέα
Η φαεινή ιδέα που είχαν οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας να αποκλείσουν από εκλογικό κέντρο το σχολικό συγκρότημα των 6ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί Βολιώτες να ψάχνουν μέχρι την τελευταία ώρα που θα ψηφίσουν. Η ΝΑΜ επέλεξε να κάνει εκλογικό κέντρο το νέο σχολικό συγκρότημα των 3ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, αποκλείοντας το απέναντι σχολικό συγκρότημα. Ποιος είχε τη φαεινή αυτή ιδέα στη ΝΑΜ;
Α.Τ.

Ελλιπείς οι εφορευτικές
Ελλιπής ήταν η εκπροσώπηση από μέλη εφορευτικών επιτροπών σε πολλά εκλογικά τμήματα και μέσα στο Βόλο. Η έλλειψη οικονομικών κινήτρων δημιουργεί ένα συναίσθημα δυσφορίας σε όσους ορίζονται από το Πρωτοδικείο και οι οποίοι παντί τρόπω επιδιώκουν να αποφύγουν την ολοήμερη δοκιμασία…
Α.Τ.

Η αποχή
Σημαντικά ήταν τα ποσοστά αποχής σε πολλά εκλογικά τμήματα ακόμη και στην καρδιά του Βόλου. Λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο της κάλπης στο 97ο Εκλογικό Τμήμα, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Κανάρη, είχαν ψηφίσει 461 σε σύνολο 610 εγγεγραμμένων. Ποσοστό αποχής περίπου 25%.
Α.Τ.

Ηγετική δήλωση
Λίγο μετά τα exit polls και ενώ διαφαίνονταν η ευρεία ήττα του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε μια δήλωση που δείχνει ψυχραιμία και γνώση των πραγμάτων. «Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά για μας, έχουμε όμως χρόνο ώστε να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας». Τα είπε όλα με δυο κουβέντες, γιατί γνωρίζει πολύ καλά… ελληνικά.
Χ.Μ.

Η μάχη ήταν σκληρή
Οσοι γνωρίζουν τον τοπικό πολιτικό χάρτη, από νωρίς είχαν διαβλέψει ότι η μάχη ανάμεσα στον Γιώργο Σούρλα και την Ζέττα Μακρή θα είναι από τις σκληρότερες που είχαν γίνει ποτέ στη Μαγνησία. Τελικώς τις δύσκολες μάχες τις κερδίζει συνήθως ο πιο έμπειρος ή ο πιο αποφασισμένος. Τα δυο αυτά στοιχεία ήταν υπέρ του μακροβιότερου κοινοβουλευτικού στην ιστορία της Μαγνησίας από απελευθερώσεως της Θεσσαλίας το 1881!!! Νομίζουμε ότι μεγαλύτερη τιμή από την 9η εκλογική επιβράβευση δεν έχει γίνει σε κανένα ντόπιο πολιτικό.
Χ.Μ.

Επιβράβευση Νάκου
Χθες το βράδυ ο Θανάσης Νάκος έφερε το λαμπρότερο εκλογικό αποτέλεσμα που έχει φέρει μέχρι σήμερα. Αυτό αποτελεί επιβράβευση από το εκλογικό σώμα όχι για την γενική πολιτική σταδιοδρομία του Θανάση Νάκου αλλά –πιστεύουμε– για τα όσα έχει δώσει στον τόπο τα τελευταία τρισήμισυ χρόνια. Σίγουρα θα συνεχίσει έτσι.
Χ.Μ.

Ροδούλα Ζήση
Ολοι όσοι παρακολουθήσαμε την προεκλογική εκστρατεία από κοντά, διαπιστώσαμε ότι η Ροδούλα Ζήση είχε να παλέψει με οργανωμένα και ισχυρά κομματικά συμφέροντα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι στάθηκε όρθια οφείλεται καθαρά και μόνο στο πολιτικό της DNA.
Χ.Μ.

Εύκολη νίκη
Ο Κώστας Καρτάλης κατέκτησε μια πολύ εύκολη εκλογική νίκη. Επειδή είναι νέος βουλευτής, ας μην πιστέψει σε καμιά περίπτωση ότι τα πράγματα είναι τόσο εύκολα στην πολιτική, όσο ο υγιεινός περίπατος που έκανε σ’ αυτές τις εκλογές.

…Υποψίφιοι!
Το πρόγραμμα ψηφοφορίας του Δήμου Νέας Ιωνίας έβγαζε μάτι χθες στα εκλογικά τμήματα. Αιτία, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η λέξη «υποψίφιοι» με την ορθογραφία να καταποντίζεται…
Δ.Χ.

Απουσία
Ποια ήταν η χαρακτηριστική εικόνα χθες στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Βόλου και Ν. Ιωνίας; Η απουσία των εκλογικών αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, εν αντιθέσει με τη νεολαία της Ν.Δ. αλλά και τους αντιπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως παρατηρούσε εύστοχα γνώστης των πραγμάτων, οι νίκες του ΠΑΣΟΚ σε Νομαρχία και τους Δήμους Βόλου και Νέα Ιωνίας, κάποιους τους «κοίμισαν».
Δ.Χ.

Exit Poll
Διαφορετικές μεθόδους χρησιμοποιούσαν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αναφορικά με τα exit poll.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου