ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας

σύσκεψη-για-την-προώθηση-του-τουρισμο-169264

Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, το 17ο κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων αναμένονται άλλα τέσσερα έως τις 9 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris», το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Μύκονος μεταφέροντας 865 τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Ισραηλινούς, και 311 άτομα πλήρωμα.

Με στόχο τη δυναμικότερη προώθηση του Βόλου ως προορισμού κρουαζιέρας, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή προς αυτή την κατεύθυνση, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, διευρυμένη συνάντηση φορέων στην οποία έχουν κληθεί να λάβουν μέρος ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και Πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης καθώς και ο πρόεδρος της εταιρείας MED CRUISE Σταύρος Χατζάκος. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Βόλου στις 12 το μεσημέρι.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, ο οποίος εμφανίζει σημαντική δυναμική τα τελευταία χρόνια. Στόχος είναι η προώθηση του Βόλου ως ενδιάμεσος σταθμός, δεδομένου ότι κεντρικός στόχος της ΕΛΙΜΕ είναι η ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη των λιμανιών της χώρας και η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα.

«Η κρουαζιέρα για την πόλη του Βόλου αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική οικονομική δραστηριότητα με μεγάλη προστιθέμενη αξία. Με σχεδιασμό και συγκεκριμένους στόχους, σε συνεργασία και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης – ΟΛΒ, Επιμελητήριο, ναυτικούς πράκτορες – προσπαθούμε ως δημοτική αρχή να τονώσουμε την επισκεψιμότητα της περιοχής μέσω της κρουαζιέρας», τόνισε σχετικά η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου κ. Σ.Μπαρτζιώκα.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ.Μπαρτζιώκα είχε πριν από λίγες μέρες συνάντηση με τους πλοιάρχους και τον υπεύθυνο για τις εκδρομές των κρουαζιερόπλοιων «Orient Queen» και «Columbus 2», κατά την τελευταία άφιξή τους στο Βόλο για τη φετινή σεζόν. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη υποδοχή και εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιερόπλοιων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και να επιτευχθεί η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιερόπλοιων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου