ΤΟΠΙΚΑ

Συστηματική παρακολούθηση

συστηματική-παρακολούθηση-169444

Συστηματική παρακολούθηση του φράγματος Παναγιώτικο για ένα χρόνο ξεκίνησε χθες από τεχνικό κλιμάκιο που αποτελείται από αρμόδιους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και από αρμόδιους του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Μάλιστα χθες στις 10:30 το πρωί η επιτροπή που συστάθηκε μετέβηκε στο φράγμα όπου πραγματοποίησε μετρήσεις για τη διαρροή 3.800 κυβικών μέτρων νερού παρατηρείται σε ημερήσια βάση. Όπως διαπιστώθηκε από τις μετρήσεις η διαρροή μειώθηκε, πράγμα που αποδίδεται σύμφωνα με τον κ. Κώστα Λεγαντή, υπεύθυνο ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στη μειωμένη στάθμη του φράγματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η επιτροπή παρακολούθησης του φράγματος θα πραγματοποιεί μετρήσεις κάθε μήνα για ένα χρόνο και από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν στο φράγμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η διαρροή που παρατηρείται.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη στο φράγμα αποφασίστηκε μέσα στο επόμενο διάστημα να εξετάσει το εσωτερικό του Παναγιώτικου ένας δύτης, ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί μελέτη προκειμένου να εξασφαλίζεται και να επαναχρησιμοποιείται το νερό που χάνεται από το φράγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Λεγαντή κάθε μήνα η τεχνική επιτροπή που ορίστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρά στους καθιερωμένους ελέγχους: «Από αυτήν τη διαδικασία θα έχουμε σύντομα μια εικόνα για το φράγμα. Έτσι θα εντοπιστεί το σημείο της διαρροής. Ωστόσο αυτή τη στιγμή η διαρροή είναι συνεχώς αυξανόμενη και δημιουργεί προβλήματα αφού χάνονται ημερησίως 3.800 κυβικά μέτρα νερού. Το σημείο λήψης είναι σε χαμηλό επίπεδο με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με την ποιότητα του νερού και τη λειτουργία του φράγματος».

Ερωτηθείς ο κ. Λεγαντής εάν υπάρχει ενδεχόμενο να διακοπεί η υδροδότηση και σε άλλα χωριά του Πηλίου, όπως συνέβη πρόσφατα με την Άφησσο, την Κορώπη και τα Καλά Νερά, απάντησε ότι προς το παρών δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Θανόπουλος, εκπρόσωπος της ΔΕΗ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ατέλειες στο φράγμα, αλλά μέσω της παρακολούθησης θα αξιολογηθεί και θα αντιμετωπιστεί το θέμα της διαρροής: «Για να έχουμε πλήρης εικόνα για την πορεία του φράγματος, η παρακολούθηση πρέπει να γίνει σε δύο περιόδους, δηλαδή μέσα στο χειμώνα και μέσα στο καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Θανόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου