ΤΟΠΙΚΑ

«Κτηματομεσίτης» το σωματείο

κτηματομεσίτης-το-σωματείο-169630
Ρόλο «Real Estate» που επενδύει χρήματα σε αγορές ακινήτων απέδωσε στο σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου ο Διοικητής Αρ. Ζαχαρόπουλος, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις που ο ίδιος έχει ξεκινήσει εις βάρος μερίδας συνδικαλιστών, που όπως τόνισε χθες είναι παραβατικοί διαχρονικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Διοικητής από την δεκαετία του ’90 και αξιοποιώντας ένα ποσό της τάξεως των 60 εκ. δραχμών από έσοδα που είχε το σωματείο από τη λειτουργία του επίμαχου κυλικείου αγοράστηκε οικόπεδο στην περιοχή Χρυσή Άμμος, μεταξύ Μηλίνας και Τρικερίου, για να ανεγερθεί Κατασκήνωση για τα παιδιά των εργαζομένων.

Για το θέμα ο Διοικητής ενημερώθηκε από ιδιόχειρη επιστολή που του απέστειλε εργαζόμενος του Νοσοκομείου Βόλου που προφανώς αντιδρούσε σε αυτή την αγορά, καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Διοικητής η απόφαση για την επένδυση δίχασε το προσωπικό και ελήφθη με μία ψήφο διαφορά, αφού υπήρχαν αντίστοιχες προτάσεις για την αξιοποίηση του ποσού σε άλλους σκοπούς, όπως για να βοηθηθεί παιδί συναδέλφου που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος αναρωτήθηκε εάν το σωματείο έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιου είδους επενδύσεις Real Estate, ενώ επίσης έθεσε ζητήματα για το εάν αξιοποιείται ή όχι και ποιος καρπούται των ωφελειών που έχει αυτό, αφού όπως υποστήριξε κανείς από τους εργαζόμενους που «συνέβαλαν» στην αγορά του δεν κατέχει νομή κτήσης για το συγκεκριμένο οικόπεδο που είναι περιουσιακό στοιχείο ουσιαστικά όλων των εργαζομένων.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψω δράσεις του παρελθόντος να νομιμοποιηθούν με αυτό τον τρόπο. Έχω καλέσει τον Σύλλογο, ενημέρωσα ότι υπάρχει θέμα με το ζήτημα του οικοπέδου και ζήτησαν να το λύσουν», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαρόπουλος που υποστήριξε ότι ακόμη περιμένει από το σωματείο να διευθετήσει το θέμα.

«Δεν θέλουν την πρόοδο…»

Στην ίδια συνέντευξη χθες ο κ. Ζαχαρόπουλος κατήγγειλε το σωματείο ότι «φρενάρει» κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και έφερε ως παράδειγμα την αρνητική στάση που κράτησαν οι δύο εκπρόσωποί του στο υπηρεσιακό συμβούλιο, όταν κλήθηκε να αποφασίσει για τις κρίσεις προϊσταμένων σε νευραλγικά τμήματα του Αχιλλοπούλειου.

«Οι ηγέτες των εργαζομένων, για συμφέροντα που αυτοί γνωρίζουν ακριβώς, δεν θέλουν τη διάρθρωση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, με τα άξια στελέχη, που θα αναλάβουν θέσεις, ευθύνες και καθήκοντα» επεσήμανε ο Διοικητής, καταγγέλλοντας ότι οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν υπογράφουν το βιβλίο των πρακτικών, προκειμένου η απόφαση να αναρτηθεί στη «Διαφάνεια», φρενάροντας τη διαδικασία για την ανάδειξη των προϊσταμένων στο Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και στο Αυτοτελές Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής με στελέχη πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με κατάρτιση επιστημονική.

Τέλος ο Διοικητής του Νοσοκομείου σχολίασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου δηκτικά, ενώ για το θέμα του 5ευρου υπεραμύνθηκε της απόφασής του να εισπράττεται, διότι αυτό επιβάλλει νόμος της Βουλής, όπως είπε, και έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τον Δήμαρχο τα πρακτικά του Συμβουλίου για να λάβει γνώση των όσων απαξιωτικών ειπώθηκαν σε προσωπικό επίπεδο για το άτομό του για να κινηθεί αναλόγως. Σημείωσε μάλιστα όσον αφορά στο 5ευρο ότι έχει πλέον αποσταλεί έγγραφο σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες και στα Νοσοκομεία, από τα οποία ζητά να συμμορφωθούν με αυτή την απόφαση. «Υπάρχει απόφαση της Βουλής σχετικά με την καταβολή των 5 € στα Επείγοντα. Εκτός αν το Δημοτικό Συμβούλιο ξέρει καλύτερα από τη Βουλή», σημείωσε κλείνοντας ο Αριστ. Ζαχαρόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου