ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακό έμφραγμα από μηχανοκίνητη πορεία

κυκλοφοριακό-έμφραγμα-από-μηχανοκίν-169919

Ογδόντα, περίπου, φορτηγά, σκούπες, απορριμματοφόρα κι άλλα οχήματα του Δήμου Βόλου συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία στο πλαίσιο κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Μαγνησίας, ενάντια στα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν.

Η πορεία ξεκίνησε στις 10 το πρωί από το μηχανοστάσιο στη Ν. Ιωνία και διά μέσου κεντρικών δρόμων της Ν. Ιωνίας και του Βόλου κατέληξαν στις 11 παρά τέταρτο στο Δημαρχείο. Κόρνες, μαύρες σημαίες αλλά και σημαίες του ΠΑΜΕ πάνω στα φορτηγά, και στα οχήματα, φώτα που αναβόσβηναν, αποσπούσαν την προσοχή τόσο των οδηγών, όσο και των πεζών. Για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης ο Σύλλογος έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη 1μ.μ.

Αύριο, Πέμπτη, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση δίωρης κατάληψης του Δημαρχείου Βόλου και του ΧΥΤΑ από τις 8π.μ. έως τις 10 π.μ. Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ επί της Λαρίσης από τις 12μ έως 2μ.μ. ως εκδήλωση διαμαρτυρίας για το «χαράτσι» στα ακίνητα. Θα καταβληθεί προσπάθεια για συντονισμό και με άλλα σωματεία, ώστε να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Τέλος, την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ τη διενέργεια 24ωρης απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου