ΤΟΠΙΚΑ

Από πρόεδρος μειοψηφίας έγινε πρόεδρος πλειοψηφίας

από-πρόεδρος-μειοψηφίας-έγινε-πρόεδρ-169927

Αλλάζουν οι συσχετισμοί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατατέθηκε σε βάρος του κ. Αθανασού και έγινε δεκτή μετά από ψηφοφορία, όλα δείχνουν πως ο νυν πρόεδρος κ. Μπασδάνης αποκτά εντυπωσιακή πλειοψηφία στην διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Η συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου μετά την ψηφοφορία, διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα ή την ερχόμενη Τετάρτη, με αποκλειστικό θέμα την τύχη της εταιρείας «Ιάσων» (υπερτοπική αγορά), όπου το Επιμελητήριο είναι βασικός μέτοχος.

Η προχθεσινή συνεδρίαση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανέδειξε την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων εντός του ΔΣ του Επιμελητηρίου, όπου φαίνεται πως ο πρόεδρος κ. Τ. Μπασδάνης, από πρόεδρος μειοψηφίας αναδεικνύεται σε πρόεδρο πλειοψηφίας. Όπως είναι γνωστό, στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Επιμελητήριο, ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη είχε λάβει επτά έδρες, του κ. Αθανασού 12 και του κ. Πλαστάρα, γραμματέα της διοίκησης, 12 επίσης έδρες. Ωστόσο φαίνεται ότι ο κ. Μπασδάνης έχει προσεταιριστεί πλέον τις ψήφους περισσοτέρων των επτά μελών.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασός δήλωσε χθες, ότι θα προσφύγει δικαστικά για όσα καταγγέλθηκαν εναντίον του στη συνεδρίαση από μέλη του ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου.

Τις καταγγελίες κατά του κ. Αθανασού έκαναν στην προχθεσινή συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΜ κ. Θέκλα Καμμένου, γραμματέας, για τη μη έγκριση των πρακτικών των δύο τελευταίων συνεδριάσεων και για το δάνειο από τη Μαγνησιακή Πίστη που από 2000 έγινε 12.000 ευρώ, απόφαση που δεν ελήφθη από τη διοίκηση της Εταιρείας. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή η κ. Καμμένου –αρκετά συγκρατημένη στις δηλώσεις της- εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνει έλεγχος.

Εντυπωσιακή ήταν η αναφορά στην προχθεσινή συνεδρίαση ότι ο κ. Αθανασός αποφάσισε να δώσει στο νομικό κ. Π. Λασκαράκη 700 ευρώ, για να γνωμοδοτήσει για τους εργαζόμενους, που ήθελε να απολύσει, τη στιγμή που το Επιμελητήριο έχει δικηγόρο τον κ. Βασ. Νιζάμη». Επίθεση εναντίον του κ. Αθανασού εξαπέλυσαν και τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κ.κ. Ι. Μπουρούνης και Σπ. Κοπάλης, που ζήτησαν την παραίτησή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου