ΤΟΠΙΚΑ

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές Επιμελητήριο κι Απ.Αθανασός

στα-δικαστήρια-θα-λύσουν-τις-διαφορές-170539

Για στημένο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του κάνει λόγο ο μέχρι χθες πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Απ. Αθανασός, ο οποίος με απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αργά χθες το βράδυ, αντικαταστάθηκε από την προεδρία, έπειτα από πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης.

Μάλιστα ο κ. Αθανασός, μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, δήλωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά κατά όσων τον κατηγόρησαν για κακοδιαχείριση και γι αυτό το λόγο ζητά τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ. Μπασδάνης, κατηγόρησε τον κ. Αθανασό για κακοδιαχείριση αλλά και για παραποίηση πρακτικών αποφάσεων του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής. Το θέμα των πρακτικών έθεσε στο Δ.Σ. το μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Θέκλα Καμένου. Επίσης ο κ. Μπασδάνης, επικαλείται τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ. στη συνεδρίαση και καταγγέλλει τον κ. Αθανασό ότι «τρομοκρατούσε» το προσωπικό με απολύσεις.

Ο κ. Αθανασός από την πλευρά του επισημαίνει ότι η απόφαση που ελήφθη για την αντικατάστασή του δεν είναι νόμιμη, καθώς δεν ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης. «Ήταν μια πραξικοπηματική κίνηση» τόνισε. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία παραποίηση πρακτικών από την πλευρά του. «Είναι στημένο πολιτικό παιχνίδι από τον πρόεδρο και το γραμματέα του Επιμελητηρίου. Η Αναπτυξιακή παράγει έργο κι αυτό ενοχλεί κάποιους. Την ίδια στιγμή κατασπαταλώνται χρήματα από το Επιμελητήριο, σε ταξίδια άνευ ουσίας και λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς εισηγήσεις. Θα ζητήσω τα πρακτικά κι όσοι ακούγονται να με κατηγορούν για κακοδιαχείριση θα τους μηνύσω για συκοφαντική δυσφήμηση».

Διέψευσε τα περί «τρομοκράτησης» των εργαζομένων κι ανέφερε ότι έπειτα από συνάντηση του κ. Μπασδάνη και του ιδίου με τους εργαζόμενους, αποφασίστηκε να γίνει μείωση αποδοχών, στο πλαίσιο εξορθολογισμού των δαπανών, λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Επιπλέον άφησε αιχμές για τις διαδικασίες πρόσληψης επτά ατόμων στο Επιμελητήριο ή στην Αναπτυξιακή και δήλωσε ότι όλα αυτά τα έχει θέσει υπόψη του Δ.Σ. Τέλος ανέφερε ότι όταν ανέλαβε πρόεδρος στην Αναπτυξιακή, έπρεπε να παραλάβει και δύο υπολογιστές, ένα navigator κι ένα ραδιοκασετόφωνο που είχαν αγοραστεί το 2001. Όμως αυτά δεν εντοπίστηκαν πουθενά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου