ΤΟΠΙΚΑ

Tο Επιμελητήριο κερνά καφέ της παρηγοριάς!

tο-επιμελητήριο-κερνά-καφέ-της-παρηγορ-170860

Με αγανάκτηση και απογοήτευση υποδέχτηκαν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας τις πρόσφατες ανακοινώσεις της διοίκησης του κορυφαίου οικονομικού και παραγωγικού φορέα της περιοχής ότι προτίθεται να μειώσει τις εισφορές των μελών του κατά 2%! Καλά διαβάσατε, το Επιμελητήριο μειώνει τις εισφορές του στο «εντυπωσιακό» ποσοστό του 2% και μάλιστα όχι γιατί υπήρξε απόφαση του Δ.Σ. για να ελαφρυνθούν έστω και τόσο λίγο οι χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αλλά διότι καταργείται η συγκεκριμένη εισφορά αφού καταργείται και το Ταμείο Αρωγής.

Διπλό δηλαδή το χτύπημα για τους επαγγελματίες. Και το ποσοστό της μείωσης αποτελεί πραγματική κοροϊδία και η συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνεται λόγω της ισχύος της νέας επιμελητηριακής νομοθεσίας. Αλήθεια, πού πήγαν οι δεσμεύσεις και οι μεγαλόσχημες ανακοινώσεις της παρούσας διοίκησης προτού αναλάβει το τιμόνι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας; Τότε υποσχόταν γενναίες μειώσεις στις εισφορές των μελών που εδώ και δύο χρόνια ακροβατούν καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι τζίροι των εμπορικών επιχειρήσεων και των επαγγελματοβιοτεχών έχουν σημειώσει κατακόρυφη πτώση και φτάνουν σε ορισμένους κλάδους και το 60%. Τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται και πληθύνονται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του Επιμελητηρίου, έχουν κλείσει περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις από την αρχή του 2012.

Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες επιτυγχάνουν μειώσεις στα ενοίκιά τους έστω και κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, σε ποσοστά έως και 30%. Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι μειώσεις που σχεδιάζονται αποτελούν κοροϊδία σε έναν δοκιμαζόμενο κλάδο με χιλιάδες απελπισμένους επαγγελματίες που βλέπουν το μέλλον τους άδηλο.

Το επιμελητήριο αποτελεί το «σπίτι» των επαγγελματιών όλων των κλάδων, διοικείται από ανθρώπους που υποτίθεται ότι γνωρίζουν την αγορά και τα προβλήματά της. Τα μέλη του περίμεναν αποφάσεις που θα τους δώσουν έστω μια μικρή ανάσα σε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης, όπου δεν υπάρχει σταγόνα ρευστού και ορισμένες επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμη και τα απαραίτητα για τη χειμερινή περίοδο.

Αντίθετα, σχεδιάζεται η λήψη αποφάσεων που εξοργίζουν τον κόσμο και αναγκάζουν πολλούς επαγγελματίες να υποστηρίζουν ότι καλύτερα να μην ανακοινωθεί καμία μείωση που θα αφορά σε ποσοστά τα οποία αντιστοιχούν όσο ένας καφές και μάλιστα σε πλαστικό ποτήρι!
Και να μην ξεχνάμε ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας λαμβάνει από τα μέλη τους τις υψηλότερες εισφορές σε επίπεδο Θεσσαλίας και όχι μόνο. Ας αποφασίσει λοιπόν η διοίκησή του να στηρίξει τους μικρομεσαίους ουσιαστικά, γιατί διαφορετικά δεν αποκλείεται λίαν συντόμως το τοπικό Επιμελητήριο να μην έχει καν μέλη. Και τότε θα πρέπει τον «καφέ της παρηγοριάς» που κερνά σήμερα στους επαγγελματίες της περιοχής να αναγκαστεί να τον πιει μόνο του…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου