ΤΟΠΙΚΑ

«Παρελθόν» για την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου ο Α. Αθανασός

παρελθόν-για-την-αναπτυξιακή-του-επ-171033

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αποστ. Αθανασού κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τέλης Μπασδάνης στην χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητήριου. Ο κ. Μπασδάνης άφησε εμμέσως πλην σαφώς θέμα κακοδιαχείρισης.

Με απόφαση του προέδρου αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Ζαχείλα. Ο κ. Μπασδάνης μιλά για κακή συμπεριφορά του κ. Αθανασού και για τακτική αποφάσεων από την πλευρά του χωρίς να τεθούν στο διοικητικό συμβούλιο.

Αποφασίστηκε η αναστολή (από την 1η Ιανουαρίου 2013) του Ταμείου Αρωγής μελών καθώς γνωμοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι δεν μπορεί το Επιμελητήριο να λειτουργεί Ταμείο Αρωγής και εφ’ όσον συνεχιστεί η λειτουργία του θα υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Το Ταμείο λειτουργούσε από το 2003 με εισφορές (2%) των μελών του Επιμελητηρίου και αυτό το διάστημα συγκέντρωσε ποσό 477.487 ευρώ.

Η κακή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, λόγω της κρίσης, αποτυπώνεται στη χθεσινή απόφαση, που έλαβε το διοικητικό του συμβούλιο, για την αναστολή λειτουργίας του Ταμείου Αρωγής των μελών του.

Τα χρήματα του Ταμείου ενσωματώνονται στα αποθεματικά του Επιμελητηρίου, δίνοντας «ανάσα» σε αυτά, από το «κούρεμα» που υπέστησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και ανέρχεται στο ποσό των 361.000 ευρώ.. Επίσης το ΔΣ του Επιμελητηρίου αποφάσισε χθες τη δημιουργία Τουριστικού Τμήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου