ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές

παρεμβάσεις-στις-αθλητικές-υποδομές-851206

Πρόγραμμα παρεμβάσεων για τον εξωραϊσμό του αθλητικού κέντρου “Όλγα Βασδέκη” προκειμένου να αναδειχθεί ο αθλητικός χαρακτήρας της εγκατάστασης, και όχι μόνο, επεξεργάζεται ο Δήμος Νέας Ιωνίας.
Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι το Βασδέκειο εγκαταλείφθηκε με την προηγούμενη δημοτική αρχή και ότι πολλοί χώροι παραχωρήθηκαν, χωρίς μάλιστα προηγούμενη συμφωνία, σε διάφορους συλλόγους και δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος του Δήμου.
Ο κ. Π Μαβίδης περιόδευσε στα αθλητικά κέντρα της πόλης μαζί με τους αντιδημάρχους Καθαριότητας κ. Κουφογιώργο, Πολεοδομίας Ι. Καουνά αλλά και τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Σακκελαρίου και επισήμανε ότι η καταγραφή των ελλείψεων έδειξε ότι απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις για να αποκτήσει το κτίριο την παλιά του αίγλη, όπως και παρεμβάσεις στο γειτονικό ανοιχτό στάδιο.
Οι παρεμβάσεις θα οριστικοποιηθούν άμεσα και θα υλοποιηθούν στις αρχές της επόμενης χρονιάς, αφού όπως υπογραμμίστηκε απαιτούνται σημαντικά κονδύλια.
Ο κ. Μαβίδης χθες ανακοίνωσε πάντως ότι η δημοτική αρχή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Βασδέκειο η “Ένσταση” που θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επαναδραστηριοποίηση του δημοτικού συμβουλίου Νεολαίας αλλά και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται στη νέα γενιά.
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων
Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την εβδομάδα χωρίς Αυτοκίνητο που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Βόλου και Νέας Ιωνίας από την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Μαβίδης ανακοίνωσε χθες την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στη δημιουργία δικτύου ποδαλατοδρόμων περιμετρικά της πόλης της Νέας Ιωνίας και σε περιοχές όπως το Άλσος στην Μερκούρη, στην Θράκης αλλά και γύρω από τους αθλητικούς χώρους.
Για το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων υπάρχει έτοιμη μελέτη από τα προηγούμενα χρόνια η οποία θα επικαιροποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες παρεμβάσεις και να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους από το Υπουργείο Μεταφορών, όπου θα απευθυνθεί η δημοτική αρχή αμέσως μετά τις εκλογές.
Τέλος ο δήμαρχος της Ν. Ιωνίας ανέφερε χθες ότι ο Δήμος σύντομα θα διεκδικήσει την εκπροσώπησή του στο Δ.Σ. του Κέντρου Αυτιστικών Παιδιών, καθώς ο χώρος που δημιουργήθηκε παραχωρήθηκε στο υπουργείο Υγείας από το Δήμο Ν. Ιωνίας επί θητείας του κ. Στ. Φούσκη και όπως επισήμανε ο κ.Μαβίδης “είναι θέμα ηθικής τάξης η μη συμμετοχή του Δήμου Νέας Ιωνίας στη Διοίκηση του Κέντρου“.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου