ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμή τα θέματα κοινωνικής πολιτικής

αιχμή-τα-θέματα-κοινωνικής-πολιτικής-851206

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε οργανισμούς και επιχειρήσεις στα πλαίσια της σύνταξης του επιχειρησιακού προγράμματος δράσης, ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης σήμερα Παρασκευή το πρωί θα επισκεφτεί μαζί με τους συνεργάτες του τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Στα ΚΑΠΗ ο κ. Αλέκος Βούλγαρης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δ.Σ και τα στελέχη των κοινωνικών δομών του Δήμου, αναμένεται να θέσει τις προτεραιότητες στις παρεμβάσεις και τις υποδομές που δρομολογούνται στον κοινωνικό τομέα, προκειμένου να αναβαθμιστεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στόχος της δημοτικής αρχής μέσα από αυτή την καταγραφή των προτεραιοτήτων και σε συνδυασμό με το σχέδιο δράσης που εκπονείται είναι στη νέα διοικητική δομή που θα αποκτήσουν τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο και φυσικά καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Πολλώ δε μάλλον στον κοινωνικό τομέα, που αποτελεί «τον πυρήνα» της πολιτικής της παρούσας δημοτικής αρχής.

«Τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και η ανάδειξη του Βόλου σε κοινωνία αλληλεγγύης είναι βασικές προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής και μία από της σημαντικότερες εξαγγελίες μας, επισήμανε χθες ο δήμαρχος Βόλου. Σε αυτό θα πρέπει να συντείνουν όλες οι προσπάθειές μας με στοχευμένες αλλά και συνδυαστικές παρεμβάσεις για τις απειλούμενες από κοινωνικό αποκλεισμό ομάδες δημοτών. Η πολιτική μας αυτή θα πρέπει να φτάσει στην καρδιά της κάθε συνοικίας.

«Στόχος μας, συμπλήρωσε ο κ. Βούλγαρης, είναι οι πολιτικές του Δήμου στο συγκεκριμένο τομέα να αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης. Για αυτό και η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται στο επίκεντρο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.»

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής το επόμενο διάστημα αποκλειστικά για τον κοινωνικό τομέα, που αφενός θα αφορούν στην αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και την ένταξη νέων δράσεων στη λειτουργία τους και αφετέρου θα οριστικοποιηθούν οι νέες παρεμβάσεις που αφορούν στη δημιουργία νέων δομών στήριξης των κοινωνικά ασθενέστερων στρωμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου