ΤΟΠΙΚΑ

ΘΑΝ. ΝΑΚΟΣ: «Μαζί στη νέα νίκη, μαζί στη νέα διακυβέρνηση»

θαν-νακοσ-μαζί-στη-νέα-νίκη-μαζί-στη-ν-851206

Τους δήμους Αφετών και Αργαλαστής επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός μίλησε σε συγκεντρώσεις κατοίκων στη Συκή, στη Ξινόβρυση, στην Αργαλαστή, στο Νεοχώρι και στις Αφέτες .
Οι κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα αναγνώρισης των προσπαθειών που κατέβαλε ο ίδιος, με την παρουσία του κοντά τους από τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η φωτιά, για την εξασφάλιση εναέριων μέσων τις δύσκολες ώρες της φωτιάς του Πηλίου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη και η πυρκαγιά της Πάρνηθας, αλλά και για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής.
Ο Υφυπουργός τους ευχαρίστησε, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα κοντά τους και στις ευχάριστες για το τόπο στιγμές αλλά και σε οποιαδήποτε κρίσιμη η ώρα.
«Μαζί είμαστε όλα αυτά τα χρόνια που οι κοινοί αγώνες, οι κοινές αξίες, τα κοινά όνειρα που έχουμε για τον τόπο μας, μας δείχνουν το δρόμο. Έτσι είμαστε από την αρχή και σε όλη τη διαδρομή που διανύσαμε, και αυτή η διαδρομή, η πορεία που έχει την υπογραφή της δικής σας δύναμης για να δώσουμε πραγματική προοπτική στον τόπο μας, είναι για μένα μεγάλη, πολύ μεγάλη τιμή. Και στις 17 Σεπτέμβρη θα είμαστε μαζί στη νέα νίκη, μαζί στη νέα διακυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.
«Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς εκείνες τις δύσκολες ώρες. Οι δασικές εκτάσεις που καταστρέφονται κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέες. Όπου υπήρχε δάσος θα ξαναγίνει δάσος. Αυτή είναι η δέσμευση του Πρωθυπουργού. Αυτή είναι και η δική μου δέσμευση για το Πήλιο».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που ελήφθησαν τόσο για την ανακούφιση των κατοίκων όσο και για την ανασυγκρότηση της περιοχής. H
περιοχή, όπως είπε ο Υφυπουργός, κηρύχθηκε από την πρώτη στιγμή πυρόπληκτη, ενώ μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, εντάχθηκαν σε αυτά και οι Δήμοι Αργαλαστής και Αφετών.
Με αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών χρηματοδοτήθηκαν άμεσα για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους οι Δήμοι που επλήγησαν και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Επιπλέον, χρηματοδοτήθηκαν η Περιφέρεια και η Νομαρχία για την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων με το ποσό των 700.000 ευρώ.
Πενταπλασιάστηκε το προνοιακό βοήθημα για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων από 600 ευρώ σε 3.000 ευρώ, αυξήθηκε η αποζημίωση για οικοσκευή κατά 4.000 ευρώ, από 6.000 σε 10.000 ευρώ, χορηγήθηκε μια επιπλέον σύνταξη, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, σε όλους τους συνταξιούχους, όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΓΑ και μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση με τρία μηνιαία επιδόματα, από τον ΟΑΕΔ, στους εγγεγραμμένους ανέργους των πληγεισών περιοχών, ενώ τέλος χορηγήθηκε προκαταβολή ως ταμειακή διευκόλυνση στους αγρότες και κτηνοτρόφους ανάλογα με την έκταση των καλλιεργειών και του ζωικού κεφαλαίου.
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός μετέφερε το κλίμα νίκης για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που είναι διάσπαρτο σε όλη την χώρα, σε όλους τους Έλληνες που εμπιστεύονται την παράταξη και τον Κώστα Καραμανλή για να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά.
«Πριν από τριάμισι χρόνια, οι πολίτες έδωσαν εντολή στη Νέα Διακυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, να αντιμετωπίσει χρόνιες αδυναμίες, να θέσει τα θεμέλια μιας αποτελεσματικότερης διακυβέρνησης, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή για όλους», ανέφερε ο Θανάσης Νάκος.
Στην περίοδο που πέρασε, συνέχισε ο Υφυπουργός, η Κυβέρνηση και οι πολίτες έδωσαν μεγάλο αγώνα και πολλές μάχες οι περισσότερες εκ των οποίων στέφθηκαν με επιτυχία. Θέσαμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς.
«Καταβάλλαμε προσπάθειες που στα ουσιώδη τους σημεία δικαιώθηκαν. Δεν είμαι από αυτούς που ισχυρίζονται ότι έγιναν όλα, αλλά είμ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου