ΤΟΠΙΚΑ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ: Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των νησιωτών

κ-καρταλησ-πρώτη-προτεραιότητα-η-ασφά-851206

Ο Κώστας Καρτάλης επισκέφθηκε τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, συναντήθηκε με τους φορείς των νησιών και τους κατοίκους και συζήτησε τα προβλήματα των νησιών. Στις ομιλίες του και στα τρία νησιά ο Κώστας Καρτάλης παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη νησιωτική πολιτική και ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η στελέχωση των Κέντρων Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου και του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, η κατασκευή λιμενικών έργων και στα τρία νησιά, η επέκταση του α/δ Σκιάθου, η προώθηση έργων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, η πυροπροστασία, η άρση προβλημάτων που έχουν προκύψει από το κτηματολόγιο και η δημιουργία αθλητικών υποδομών. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος αλλά και να νοιώθουν οι νησιώτες ασφαλείς όποιας ηλικίας και αν είναι. Ο Κώστας Καρτάλης δεσμεύθηκε ότι θα διεκδικήσει μία ειδική νησιωτική πολιτική για τις Σποράδες αντίστοιχη με αυτή που έχει ήδη υλοποιηθεί για τις Κυκλάδες αλλά και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Επεσήμανε ότι αυτό απαιτεί την εντατική και μεθοδική διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να αρθούν περιορισμοί που σήμερα υπάρχουν και ακυρώνουν ευκαιρίες και νέες δυνατότητες.

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τα προβλήματα των μαθητών με αναπηρίες
Ο Κώστας Καρτάλης επισκέφθηκε σχολεία ειδικής αγωγής και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία τους.
Μετά τις επισκέψεις ο Κώστας Καρτάλης δήλωσε: «Η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ντρέπεται για την κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Φαίνεται ότι οι μαθητές με αναπηρία θεωρούνται πολίτες χαμηλής προτεραιότητας για το ελληνικό κράτος και τη σημερινή Κυβέρνηση. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και στο προσωπικό πρόνοιας είναι μεγάλες γεγονός που ακυρώνει τη λειτουργία των σχολείων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τις δύο τελευταίες ημέρες οι μαθητές με αναπηρία δεν κάνουν μάθημα αλλά απλά προσέρχονται και λίγο μετά αναχωρούν. Η κατάσταση είναι καλύτερη στο επίπεδο της ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καταγράφονται ελλείψεις σε προσωπικό που αναπόφευκτα δυσχεραίνουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.»

Ο Κώστας Καρτάλης δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων ειδικής αγωγής.

Ο Κώστας Καρτάλης επισκέφθηκε επίσης το Ιδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Ιδρύματος αλλά και για τα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα της διοίκησης.

Το ΙΚΑ βασικός πυλώνας της κοινωνικής ασφάλισης

Ο Κώστας Καρτάλης, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας, επισκέφθηκε το ΙΚΑ Βόλου και είχε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων. Ο Κώστας Καρτάλης είχε την ευκαιρία να επισημάνει ότι βασική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι η βελτίωση των αποδοχών των εργαζομένων, η ενίσχυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των προνομίων για τις εργαζόμενες μητέρες. Ανέφερε ότι αντιθέτως η ΝΔ δεν πιστεύει στο ΙΚΑ και αντίθετα επιθυμεί την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών αλλά και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της προς τους πολύτεκνους

Ο Κώστας Καρτάλης, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας επισκέφθηκε την Ενωση Πολυτέκνων και συνάντησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας. Ο Κώστας Καρτάλης αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματα της Ενωσης Πολυτέκνων και διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα τα στηρίξει όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν. Είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της οικογένειας:

– η βελτίωση του οικογενειακού προϋπολογισμού,
– η βελτίωση της δημόσιας υγείας, με την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και με μία νέα πολιτική φ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου