ΤΟΠΙΚΑ

ΝΟΔΕ: Ούτε μία χαμένη ψήφος

νοδε-ούτε-μία-χαμένη-ψήφος-851206

Δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βαδίζει σταθερά προς την εκλογική νίκη. Η συνεχής και εναγώνιος προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να αποδομήσει την εικόνα του Κ. Καραμανλή, δεν απέδωσε καρπούς. Ο Ελληνικός λαός πήρε ήδη τις αποφάσεις του. Δεν τρέφει αυταπάτες. Καλείται να επιλέξει μεταξύ ενός κόμματος που ο αρχηγός του στήριξε τον αγώνα του εγκλωβισμένος στην αντιπολιτευτική, μικροκομματική αντίληψη, χωρίς αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης που απαιτούν οι καιροί και ενός κόμματος, που επί τρισήμιση χρόνια έδωσε εξετάσεις συνέπειας, ευθύνης, δημιουργίας, με ρεαλιστικό πρόγραμμα, που ο αρχηγός του απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται άμεσα και αποτελεσματικά κρίσεις και να δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, όπως αυτά των πρόσφατων καταστροφών από τις πυρκαγιές. Εμπιστεύεται ο λαός τη Ν.Δ και τον ηγέτη της Κώστα Καραμανλή και θα ανανεώσει με την ψήφο του την εντολή, για μια ακόμη τετραετία δημιουργίας, από την παράταξη των πράξεων, την παράταξη που εγγυάται την προοπτική και την πρόοδο.
Στο διάστημα που πέρασε έγιναν αρκετά. Η οικονομία νοικοκυρεύτηκε με πολλή σκληρή δουλειά. Περιορίσαμε τα ελλείμματα από το 8%, κάτω από το 3%. Μειώσαμε δραστικά την ανεργία κατά τρεις και πλέον ποσοστιαίες μονάδες. Από 11,4% που την παραλάβαμε το 2004, τη μειώσαμε στο 7,8% το 2007. 200.000 και πλέον συνάνθρωποι μας έχουν δουλειά και συνεχίζουμε.. Μειώσαμε την φορολογία. Αυξήσαμε τις συντάξεις και τους μισθούς. Υλοποιήσαμε την πλειοψηφία των μετρήσιμων δεσμέσευων μας. Έχουμε πια ισχυρή οικονομία και μπορούμε να κάνουμε πολλά, όχι μόνο για όσους έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες, αλλά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους και βιοτέχνες, αυτούς που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Είναι προφανές ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο Γ. Παπανδρέου, στερούνται προτάσεων, στερούνται θέσεων, επιχειρημάτων και κατεύθυνσης, καθημερινά νιώθουν όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια. Στην ανάγκη τους να καλύψουν την πολιτική τους αδυναμία, κορυφώνουν την οξύτητα και τον φανατισμό. Δεν διστάζουν να καταφεύγουν ακόμα και σε ύβρεις και σε συκοφαντίες.
Είναι δικό τους πρόβλημα η αναπαλαίωση και το αναμάσημα μεθόδων, που ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται. Οι πολίτες απορρίπτουν τα άκρα και τις ακρότητες. Την οπισθοδρόμηση. Δεν θα ακολουθήσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ στον αδιέξοδο, πολωτικό δρόμο που έχει επιλέξει. Εμείς θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε πολιτικό λόγο νηφάλιο, μετριοπαθή και με επιχειρήματα.
Οι εκλογές έχουν πια κριθεί. Ωστόσο καμιά νίκη δεν είναι κερδισμένη εκ των προτέρων και καμιά αυτοδυναμία δεν είναι δεδομένη, αν τα τελευταία αυτά εικοσιτετράωρα χαλαρώσουμε. Απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση. Αγώνας ως την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες. Να μην φύγει καμιά ψήφος.
Ο πιο ανίδεος πολιτικά, αντιλήφθηκε ασφαλώς την σκοπιμότητα των δηλώσεων υποψηφίων άλλων κομμάτων, ότι «η Ν.Δ σίγουρα κερδίζει τις εκλογές αυτοδύναμα». Για να μην έχουν τύψεις Νεοδημοκράτες, αν ψηφίσουν άλλο κόμμα. Προσπαθούν να αλιεύσουν «χαλαρούς» ψήφους. Τόσο αφελείς δεν είμαστε. Δεν «τσιμπάμε» το δόλωμα. Και η τελευταία ψήφος είναι πολύτιμη, για να δώσει στη Ν.Δ την αυτοδυναμία, για μια νέα τετραετία διακυβέρνησης με υπευθυνότητα, με προσοχή, με σύνεση, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο έθνος και τον λαό. Να πορευθούμε προς ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο, για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για χαμένες ευκαιρίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου