ΤΟΠΙΚΑ

Συντάξεις πείνας για τους συνταξιούχους του ΤΣΑ

συντάξεις-πείνας-για-τους-συνταξιούχ-851206

Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον οι συνταξιούχοι του Ταμείου Αυτοκινητιστών στο Νομό Μαγνησίας που αριθμεί 800 μέλη, καθώς οι συντάξεις πείνας με τους οποίους τους φιλοδωρεί εδώ και χρόνια η Πολιτεία μόνο με “ψίχουλα” συγκρίνονται, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάφορης αδικίας που υφίστανται οι συνταξιούχοι του συγκεκριμένου ταμείου είναι οι πολύ μειωμένες συντάξεις, αλλά και το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους δεν δικαιούνται το ΕΚΑΣ.
Οι ίδιοι οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι από τις 10 του μήνα ζούνε με δανεικά από τα παιδιά τους, ενώ το ”χαράτσι” του 25% στα φάρμακα αποτελεί ακόμη μία επιπλέον αφαίμαξη στο πενιχρό εισόδημά τους.
Απαιτούν σύνταξη τουλάχιστον στα 1.000 ευρώ και συμμετοχή στα φάρμακα στο 10%.

“Δουλέψαμε και προσφέραμε στην χώρα για τριάντα και σαράντα χρόνια και τελικά εισπράττουμε αχαριστία και ψίχουλα, επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΤΣΑ Μαγνησίας κ. Νίκος Μαστροπαναγιώτης, που για 40 και πλέον χρόνια δουλειάς και με 12.700 ένσημα η σύνταξη που παίρνει είναι μόνο 489 ευρώ. Και βέβαια ούτε λόγος για το ΕΚΑΣ το οποίο του το κόψανε, διότι λόγω των κριτηρίων που θεσπίστηκαν δεν το δικαιούται.

Ο κ. Μαστροπαναγιώτης σε οξείς τόνους κάνει λόγο “για εμπαιγμό της Κυβέρνησης, που όπως επισήμανε, διαφημίζει προεκλογικά το ΛΑΦΚΑ και το ΕΚΑΣ με προφανή στόχο να ξεγελάσει, όπως λέει, ξανά τους συνταξιούχους”.

Τους συνταξιούχους τους θυμούνται πάντα κάθε προεκλογική περίοδο και τα δύο μεγάλα κόμματα, σημειώνει ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΤΣΑ. Κάποτε θυμόμαστε τον θείο του πρωθυπουργού, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που μας είχε πει “εφοπλιστές της ασφάλτου”.

Αργότερα ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου μας έλεγε περήφανα γηρατειά, όμως με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ οι συνταξιούχοι δέχτηκαν επίθεση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε με πίκρα ο ίδιος και παρέπεμψε στις υποσχέσεις που κάθε φορά παίρνουν οι συνταξιούχοι, χωρίς όμως μετεκλογικά κανένα αντίκρισμα.

Το ΤΣΑ μετά από υπουργική απόφαση έχει ενοποιηθεί με το ΤΕΒΕ και το ΤΑΕ, στο καινούργιο ωστόσο σχήμα υπάρχουν πολλά προβλήματα, αφού ο ΟΑΕΕ λειτουργεί με πολλές αγκυλώσεις. Επιπλέον, όπως τονίζει ο κ.Μαστροπαναγιώτης, ακόμη σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας και συνεννόησης των τοπικών συλλόγων, που θα πρέπει πλέον να εκφράζονται ενιαία μέσα από ένα νέο σύλλογο, που ελπίζεται ότι θα συγκροτηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο είναι πολλά και καυτά.

Παρά τα πολλά προβλήματα και τους τόσους άκαρπους αγώνες, αφού η Πολιτεία επιμένει να κωφεύει, ο κ. Νίκος Μαστροπαναγιώτης δεν χάνει το κουράγιο και την αισιοδοξία του. “Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, θα βγούμε και πάλι στους δρόμους, διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας αφαιρεί διαρκώς όσα με αίμα κερδίσαμε. Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επιτέλους θα πρέπει τάχιστα να επιστραφούν τα κλεμμένα στα Ταμεία μας. Εμείς τα πληρώσαμε μέσα από τη δουλειά μας” καταλήγει ο ίδιος και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη κινητοποίηση στους δρόμους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου