ΤΟΠΙΚΑ

Απαγορεύεται το κυνήγι στα καμένα…

απαγορεύεται-το-κυνήγι-στα-καμένα-851206

Από αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου αρχίζει το κυνήγι του αγριόχοιρου, του λαγού και των πουλιών εκτός της πέρδικας που φέτος αρχίζει στις 3-10-07.
Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι κυνηγοί για την φετινή κυνηγετική περίοδο είναι ότι έχει απαγορευτεί το κυνήγι παντός θηράματος στην περιοχή των Δήμων Αφετών, Αργαλαστής και Μηλεών που κάηκε από την πυρκαγιά της 27 Ιουνίου. Πρέπει να προσέξουν ότι η απαγόρευση ισχύει και σε εκτάσεις που δεν κάηκαν, αλλά είναι μέσα στην περίμετρο της πυρκαγιάς.
Γι’ αυτό σας κοινοποιούμε την αριθμ. 5643/11-9-07 απόφαση του Γ.Γ Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετική με την απαγόρευση κυνηγίου στην προαναφερόμενη περιοχή. Επίσης οι κυνηγοί πρέπει να προσέχουν στις περιοχές όπου επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου να μην θηρεύουν νεαρούς αγριόχοιρους που φέρουν τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα τους ούτε τις χοιρομητέρες αυτών.
-Να προσέχουν να μην θηρεύουν περισσότερους από 2 (δύο) αγριόχοιρους ανά ομάδα (μέχρι 10 άτομα η ομάδα).
-Να έχουν μαζί τους την Άδεια Θήρας.
-Να προσέχουν για την δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των συναδέλφων τους.
Για τα παραπάνω θα γίνουν έλεγχοι από τους Δασικούς Υπαλλήλους και τους Θηροφύλακες.
Σε περίπτωση παραβάσεων κατάσχονται τα όπλα ή τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη θήρα, κατάσχεση θηραμάτων και οδηγούνται στον Εισαγγελέα.
Ειδικότερα η απόφαση του Δασάρχη Βόλου κ. Παπαθεοδώρου έχει ως εξής:
«Απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για 3 (τρία) χρόνια από 20-8-2007 μέχρι 19-8-2010, με σκοπό την προστασία της άγριας πανίδας και την διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας, στις περιοχές των δ.δ Καλαμακίου – Νεοχωρίου – Μηλεών – Αφετών – Συκής – Ξινόβρυσης -Αργαλαστής, των Δήμων Αφετών, Αργαλαστής και Μηλεών του Νομού Μαγνησίας, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 27-6-2007, συμπεριλαμβανομένων και των εκτάσεων, οι οποίες δεν κάηκαν, αλλά βρίσκονται μέσα στην περίμετρο της πυρκαγιάς, σε έκταση 88.500 στρεμμάτων περίπου.
Η έκταση απαγόρευσης κυνηγίου, απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο με κλίμακα 1: 50.000 χάρτη και ορίζεται ως εξής: Αρχίζει από παραλία Ποτιστικά περιφερείας Ξινόβρυσης, ακολουθεί τον Νότιο άσφαλτο δρόμο που διέρχεται από την περιοχή Κερασιά, μέχρι συναντήσεως του αγροτικού χωματόδρομου προς «Σταμουλέικα – Τσουβαλέικα», διέρχεται από την ράχη Κορασιά μέχρι συναντήσεως του ασφαλτοστρωμένου επαρχιακού δρόμου Αργαλαστής Πάλτση. Ακολουθεί επαρχιακό δρόμο προς Αργαλαστή και συνεχίζει προς Βόλο μέχρι την συμβολή του δρόμου αριστερά προς Λεφόκαστρο. Ακολουθεί δρόμο προς Λεφόκαστρο, συνεχίζει δρόμο παραλιακά προς Ραζί, φτάνει παραλία Αμποβό και ακολουθεί δεξιά δρόμο περιφερειακό προς Αφέτες μέχρι συναντήσεως επαρχιακού δρόμου Βόλου – Νεοχωρίου. Από εκεί ακολουθεί δασικό δρόμο προς Φράγμα Παναγιώτικο, καταλήγει στο Φράγμα, συνεχίζει Βόρεια με όριο καμένης έκτασης, συναντά δασικό δρόμο Παυλάκια – Χορεύτρα τον ακολουθεί για λίγο και συνεχίζει Βόρεια με όριο καμένης έκτασης, μέχρι συναντήσεως του επαρχιακού δρόμου Μηλεών – Καλαμακίου. Ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο μέχρι συναντήσεως ρέματος Λέω δεξιά του δρόμου (όριο δ.δ Καλαμακίου – Λαμπινούς), κατέρχεται το ρέμα μέχρι θαλάσσια ακτή, θέση Λίθος. Από θέση Λίθος ακολουθεί δεξιά θαλάσσια ακτή μέχρι παραλία Μελανής όπου και άρχισε.
Η τήρηση αυτής ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αγροφυλακής, τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς υπαλλήλους (άρθρο 289 παρ. 1 του Ν.Δ 86/69) και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.
Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται με τις διατάξεις του άρθρου 287 Ν.Δ 86/69 Δασικού Κώδικα, της αριθμ. 414985/29-11-85 Απόφασης Υπουργών Γεωργίας και Οικονομίας, του άρθρου 459 του Ποινικού Κώδικα και λοιπών σχετικών διατάξεων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου