ΤΟΠΙΚΑ

Προληπτικές εξετάσεις μετά τα 50…

προληπτικές-εξετάσεις-μετά-τα-50-851206

Το μυστικό της μακροζωίας αλλά και της ποιότητας ζωής του «γηράσκοντος ανδρός» είναι η πρόληψη. Ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Ι. Δημητριάδης, με αφορμή ημερίδα που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο, με θέμα «Ο Γηράσκων Άνδρας» ήταν σαφής: ο άνδρας δεν πρέπει να περιμένει να εκδηλωθούν διαφόρων ειδών ενοχλήματα για να επισκεφθεί το γιατρό. Χρειάζεται να προβαίνει σε προληπτικές εξετάσεις μετά την ηλικία των 50 ετών.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στο Νοσοκομείο, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στη γήρανση και τις επιπτώσεις της στη φυσιολογία του άντρα, κάτι που άλλωστε αποτελεί αντικείμενο μελέτης τα τελευταία χρόνια.
«Καθώς ο άνδρας γηράσκει, προκαλούνται αλλαγές στον μεταβολισμό, τους ενδοκρινικούς παράγοντες, τη λειτουργία του ουροποιητικού, τη σεξουαλική λειτουργία αλλά και τον ψυχισμό του», σημείωσε.
Όπως πρόσθεσε, η αυξανόμενη κατανόηση των αλλαγών αυτών, έχει γίνει ερευνητικός αλλά και θεραπευτικός στόχος, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας του, επιτρέποντάς του να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις σωματικές, πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες της ηλικίας του.
Όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν αντικείμενο ημερίδας αύριο Σάββατο, στις 5.30 το απόγευμα, στο Ξενία Πορταριάς, την οποία διοργανώνει η Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, υπό την αιγίδα του Τμήματος Κεντρικής Ελλάδας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.
Στην ημερίδα θα αναλυθούν τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τη γήρανση, ενώ θα απαντηθούν ερωτήματα συμμετεχόντων.
Πρόκειται για τη δεύτερη ημερίδα που διοργανώνει η Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου στην προσπάθειά της να παρακολουθεί τις εξελίξεις, συμμετέχοντας ενεργά σε επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια και «να συμβάλει με συνέπεια και αθόρυβα στη βελτίωση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στο νομό», υπογράμμισε ο διευθυντής της Κλινικής.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχει αισιοδοξία στις ιατρικές τάξεις για την αντιμετώπιση του συνόλου της παθολογίας ενός «γηράσκοντος ανδρός» και επικαλέστηκε ως απτή ιστορική απόδειξη την αύξηση των ορίων ηλικίας, αλλά και της ποιότητας ζωής.
«Βασικός κορμός –είπε- για την επίτευξη της καλύτερης το δυνατό υγείας ενός γηράσκοντος ανδρός, είναι η σωματική άσκηση και η καλή διατροφή. Μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και η πρόληψη. «Ο άνδρας καθώς μεγαλώνει έχει περισσότερα ή λιγότερα ενοχλήματα. Τα ενοχλήματά του είναι αυτά που τον οδηγούν στο γιατρό. Εμείς κάνουμε σύσταση να μην περιμένει τα ενοχλήματα αλλά μετά την ηλικία των 50 ετών να επισκέπτεται τους γιατρούς για προληπτικούς ελέγχους, διότι είναι πιθανό να υπάρχουν πρόδρομα συμπτώματα τα οποία να μην τα διαπιστώνει ο ίδιος έγκαιρα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου