ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουμε τους Πράσινους–Οικολόγους στην Ευρωβουλή

περιμένουμε-τους-πράσινους-οικολόγ-851206

«Το κόμμα των Πράσινων στην Ευρωβουλή αισθάνεται την έλλειψη των Ελλήνων. Έχουμε ευρωβουλευτές από την Ισπανία, τη Γαλλία την Ιταλία και περιμένουμε από την Ελλάδα…».
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής του κόμματος των Πράσινων Marie-Helene Aubert χθες από το Βόλο εξέφρασε την ελπίδα οι Οικολόγοι Πράσινοι να εκπροσωπηθούν, μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, στην Ελληνική Βουλή και στη συνέχεια στο Ευρωκοινοβούλιο.
Κατά την άποψή της είναι η κατάλληλη στιγμή για την είσοδο των Ελλήνων Πράσινων στη Βουλή και διερωτήθηκε «εάν δεν είναι τώρα η στιγμή, μετά από όλες αυτές τις μεγάλες καταστροφές, πότε θα είναι».
Η κ. Aubert επισήμανε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι ότι απλά νοιάζονται για το περιβάλλον, αλλά προτείνουν μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική, ένα διαφορετικό μοντέλο που θέλει την ανάπτυξη, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
Η ευρωβουλευτής της Γαλλίας επισκέφθηκε χθες το Βόλο, προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων, προκειμένου να μιλήσει με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικούς φορείς για τα φλέγοντα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους αγρότες της Θεσσαλίας. Η κ. Aubert ειδικεύεται σε θέματα Γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου.
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Βόλου και στη συνέχεια με το νομάρχη Μαγνησίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, πλαισιωμένη από τους υποψήφιους βουλευτές της Μαγνησίας με τους Οικολόγους Πράσινους.
Η επίσκεψή της στην Ελλάδα, όπως είπε, είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, μετά και την απόφαση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που προβλέπει την προστασία των περιοχών, που υπέστησαν σημαντική καταστροφή από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, ενώ επισημαίνει πως δεν πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 24 του Συντάγματος, που αφορά στην προστασία των δασών.
Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέκυψε μετά την πρόταση των Ελλήνων «Οικολόγων Πράσινων», ενώ το βασικό σημείο της πρότασης που υιοθέτησαν οι «Πράσινοι» της Ευρώπης είναι σχετικά με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, αλλά με σχέδια οικολογικά και πλάνα που πρόκειται να εφαρμοστούν στις καμένες περιοχές.
Σήμερα το πρωί η κ. Aubert θα επισκεφθεί την ΕΑΣΚ Βόλου και την ΕΑΣ Πηλίου και Β. Σποράδων, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για περιοδεία στις άλλες θεσσαλικές πόλεις και θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς των περιοχών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου