ΤΟΠΙΚΑ

Την κατηγορούν για δεσποτική συμπεριφορά…

την-κατηγορούν-για-δεσποτική-συμπερι-851206

Τον έντονο προβληματισμό και την αγανάκτηση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, μεταφέρει ο σύλλογός τους με ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «διολίσθηση της διοικήτριας του Νοσοκομείου σε ένα περίεργο υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης χωροφυλακίστικου τύπου, που προσβάλει, εκφοβίζει, ταλαιπωρεί εργαζόμενους και ταυτόχρονα αμφισβητεί την διοικητική ιεραρχία υπηρεσιών του Νοσοκομείου».
Ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου αναφέρεται σε εγκύκλιο της διοίκησης που κυκλοφόρησε στο Αχιλλοπούλειο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την οποία η νόμιμη ολιγόωρη απουσία του εργαζομένου από την υπηρεσία τους δεν εγκρίνεται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, δηλαδή προϊστάμενο και διευθυντή, όπως μέχρι τώρα, αλλά από την ίδια την διοικήτρια.
«Εκείνο που ενοχλεί δεν είναι μόνο η τραγική αντιφατικότητα να μην εμπιστεύεται η διοικήτρια αυτούς που προτείνει για διευθυντές, αλλά και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνάδελφοι, αναμένοντας επί ώρα την περιβόητη έγκριση έξω από το γραφείο της διοίκησης, ενώ αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι φυγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του συλλόγου, το «κλίμα καχυποψίας» επεκτάθηκε τις προηγούμενες ημέρες και στις αναρρωτικές άδειες υπαλλήλων με συνέπεια την αποστολή γιατρού στο σπίτι εργαζόμενου, προκειμένου να ελέγξει την μονοήμερη αναρρωτική του άδεια.
«Η αποστολή βέβαια δεν έβγαλε «λαβράκι» για τη διοίκηση. Το μόνο που κατάφερε ήταν να κλονίσει περαιτέρω τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ διοικούντων και εργαζομένων», όπως υποστηρίζουν.
Ο σύλλογος εργαζομένων δηλώνει ότι αναγνωρίζει ότι το σύστημα διοίκησης των Νοσοκομείων είναι προεδροκεντρικό, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε ιδιοκτησιακές λογικές και αυθαιρεσίες από οποιονδήποτε όταν διαταράσσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας.
Ο ρόλος του καθενός μέσα στο χώρο είναι διακριτός και ξεκάθαρος και πρέπει να τον υπηρετούμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενοι και την άλλη άποψη, χωρίς να αμφισβητούμε εκ των προτέρων τις προθέσεις κανενός».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου