ΤΟΠΙΚΑ

O xείμαρρος–σκουπιδότοπος Ξηριάς

o-xείμαρρος-σκουπιδότοπος-ξηριάς-851206

Με έναν απέραντο σκουπιδότοπο βρέθηκαν αντιμέτωποι υπάλληλοι της Νομαρχίας Μαγνησίας, όταν τα συνεργεία με ειδικά μηχανήματα επιχείρησαν τον καθαρισμό του χειμάρρου Ξηριά…
Τη στιγμή δε που η επιχείρηση καθαρισμού του χειμάρρου βρίσκονταν σε εξέλιξη, με περισσό θράσος οδηγός φορτηγού άδειασε την καρότσα με μπάζα μέσα στον Ξηριά. Ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου σημειώθηκε από υπαλλήλους, οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν και ο οδηγός πρόκειται να παραπεμφθεί αρμοδίως.
Εικόνες ντροπής σε έναν από τους μεγαλύτερους χειμάρρους, που διασχίζουν το πολεοδομικό συγκρότημα και αποτελεί μία από τις απειλές πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων, σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.
Και, όμως, πολλοί από όσους θα υποστούν τις δυσμενείς επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης πλημμύρας είναι εκείνοι, που αδιαφορώντας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούν, εναπόθεσαν με ελαφρότητα ότι… τους περίσσευε.
Την ασυνειδησία προσπάθησαν να «συμμαζέψουν» συνεργεία υπαλλήλων της Νομαρχίας Μαγνησίας. Με ειδικά μηχανήματα ξεκίνησε ήδη ο καθαρισμός του χειμάρρου –καθαρισμός γίνεται ή έχει γίνει και σε άλλους χειμάρρους του νομού- στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μαγνησίας, ενόψει του χειμώνα.
Από καναπέδες και ψυγεία μέχρι σακούλες και μπάζα βρήκαν τα συνεργεία πεταγμένα μέσα στο χείμαρρο. Ο καθαρισμός είχε προγραμματιστεί για να απομακρυνθούν οι φερτές ύλες από τον χείμαρρο. Όμως, μόνο φερτές ύλες δεν αντίκρισαν οι υπάλληλοι της Νομαρχίας, οι οποίοι σάστισαν μπροστά στη θέα ενός ολόκληρου «νοικοκυριού».
Στο χείμαρρο είχαν ξεφορτωθεί καναπέδες και καρέκλες, ντουλάπες, ψυγεία και κάθε είδους μικροέπιπλα, τηλεοράσεις και μπάζα από κατεδαφίσεις οικοδομών, σακούλες σκουπιδιών.
Τα συνεργεία με τέσσερα φορτηγά συγκέντρωναν επί ώρες χαλασμένες και παλιές οικιακές συσκευές και έπιπλα. Ο χείμαρρος χρησιμοποιήθηκε για ακόμη μία φορά σαν σκουπιδότοπος, παρά την επικινδυνότητα για πλημμύρες που προκαλεί η συγκέντρωση στις κοίτες του μεγάλων αντικειμένων και σκουπιδιών.
Τις επόμενες ημέρες, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας θα συνεχίσει τους καθαρισμούς με απευθείας αναθέσεις σε τρία σημεία του Ξηριά, τα οποία χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα δύσκολα.
Στόχος και με τις βοηθητικές εργολαβίες είναι να απομακρυνθούν οι όγκοι σκουπιδιών, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.
Τα συνεργεία δήλωσαν ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν χωρίς συνδρομή στις εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου, λόγω των υπερβολικά μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών και άχρηστων αντικειμένων που έχουν εναποτεθεί μέσα στον Ξηριά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου